koronavirus u hrvatskoj / Stanje po županijama u protekla 24 sata: Evo gdje je najviše novozaraženih

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U Istarskoj županiji zaražena je samo jedna osoba

2.1.2021.
8:50
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

U posljednja 24 sata zabilježeno je 255 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 6946

Među njima je 2437 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 219 pacijenata. Preminulo je 55 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su podaci po županijama u posljednja 24 sata:

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 74 obrađena testa danas je 9 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 8 i Šolte 1 osoba.
Od ukupnog broja novooboljelih 2 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.
Ukupno 1716 osoba nalazi se u samoizolaciji.
Na bolničkom liječenju nalazi se 134 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 5 osoba nalazi na respiratoru.
Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminulo je pet osoba; tri muške osobe stare 91, 76 i 73 godine i dvije ženske osobe ženske osobe stare 85 i 77 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji u subotu je potvrđeno 25 novooboljelih od koronavirusa. Dio je to od 27 uzoraka uzetih za testiranje 31.prosinca i 1.siječnja.  Porema podacima županijskog Stožera civilne zaštite u ovoj županiji trenutno su 383 osobe pozitivne na koronavirus, od kojih su 52 osobe na bolničkom liječenju.

Varaždinska županija

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika ovime je blago porastao na 250.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždinska županija u posljednjih tjedan dana broji 421 novi slučaj. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 57 uzoraka, a udio pozitivnih u testiranim uzorcima je 30 posto.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 207 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 94 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 17 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od kojih 15 na respiratoru, 60 ih je u Klenovniku od kojih 1 na respiratoru i 36 u Novom Marofu. Još 15. prosinca na bolničkom liječenju nalazilo se 278 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preminulo je pet osoba pozitivnih na COVID-19. Ukupno su do sada evidentirane 284 preminule osobe pozitivne na COVID-19.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 22 nove osobe pozitivne na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporavila se 21 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 250. U samoizolaciji se nalazi 1.104 osoba. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice nalazi se 12 pacijenata sa SARS CoV-2 infekcijom. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se 26 pacijenata.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se 64 pacijenta pozitivna na SARS CoV-2, od kojih je 11 na respiratoru. Preminule su dodatne 3 osobe pozitivne na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brodsko-posavska županija

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pristiglo je 56 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) te 9 vjerojatno pozitivnih nalaza (potvrđenih brzim AG testom).

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirano je ukupno 90 osoba (3 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 65 osoba, a u novogradiškoj bolnici 25 osoba. Deset hospitaliziranih osoba je na respiratoru (1 osoba više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 764 osobe (119 osoba manje nego prethodni dan).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međimurska županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata evidentirana su 4 pozitivna slučaja na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavilo se 64 osoba.

Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 575. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 32 771 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibensko-kninska županija

U Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata od COVID-19 infekcije umrle su tri osobe starije životne dobi, dvije u kninskoj bolnici i jedna u šibenskoj, a oboljelo je 30 osoba.

Trenutno je 218 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 35 osoba, od kojih je jedna na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 17 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 655 osoba.

U posljednja 24 sata uzeto je 112 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a oporavile su se 24 osobe, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženi su žena iz Dubrovnika i muškarac iz Dubrovnika, inače korisnik Doma za starije Dubrovnik - "Thermoterapia" i za oboje je utvrđena epidemiološka veza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izliječene su 24 osobe i to 12 iz Dubrovnika, po tri iz Metkovića i Ploča, dvije iz Ploča te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Kule Norinske i Opuzena.

U dubrovačkoj bolnici liječi se 31 osoba. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih sedam na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoizolaciji je 588 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere. Ukupno je od početka pandemije zabilježeno 152 kršenja mjere samoizolacije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 40 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 33 278.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka županija

U posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji potvrđeno je 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 46 osoba, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

U županiji je trenutno aktivno 2594 slučajeva zaraze. Od početka pandemije u županiji je potvrđeno ukupno 17.112 osoba zaraženih koronavirusom, izliječeno je njih 14.467, a 51 osoba je umrla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gradovima osam je novozaraženih u Velikoj Gorici, sedam u Dugom Selu, četiri u Vrbovcu i Samoboru, tri u Svetom Ivanu Zelini, Zaprešiću i Jastrebarskom te jedan u Ivanić-Gradu. U općinama: tri novozaražena su u  Rugvici po dva u Bistri, Jakovlju, Krašiću i Brckovljanima, a po jedan novooboljeli u Brdovcu, Stupniku, Križu, Preseki i Bedenici,

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe od COVID-19,  15 osoba je izliječeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oboljele osobe su s područja Gospića i Otočca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2647 osoba od čega je 119 aktivan slučaj, 86 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 2442 osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 10 osoba. Pod aktivnim nadzorom/samoizolacijom je ukupno 310 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 15 novih slučaja zaraze koronavirusom, a tri osobe su umrle, priopćili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Šest novozaraženih osoba s područja je grada Daruvara, pet novozaraženih osoba s područja je grada Grubišnog Polja, tri novozaražene osobe s područja su grada Garešnice i jedna novozaražena osoba s područja je općine Sirač.

U bjelovarskoj Općoj bolnici liječe se 72 zaražena pacijenta, od kojih je njih osam na respiratoru. Na opservaciji je 12 osoba, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni.

Tri osobe umrle su s koronavirusom, odnosno ukupno 77 od početka pandemije.

U samoizolaciji je 1155 osoba. Na prvi dan Nove godine nije bilo testiranja u COVID ambulantama u županiji.

Karlovačka županija

U posljednja 24 sata u karlovačkoj su bolnici od bolesti COVID-19 umrle dvije osobe, a u županiji je otkriveno još osam novih slučajeva zaraze, izvijestio je u subotu Stožer civilne zaštite Karlovačke županije.

Novooboljeli su iz Ogulina, Josipdola i Plaškog. U samoizolaciji je 347 osoba.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije četiri su novozaražene osobe koronavirusom, dvije osobe sa područja Grada Zadra te po jedna sa područja Grada Nina i Općine Bibinje.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 27 uzoraka, pod aktivnim nadzorom su 1223 osobe, a od bolesti se oporavilo 97 osoba. U ovome trenutku na području županije je 340 aktivnih slučajeva zaraze.

Primorsko-goranska županija

U protekla 24 sata na području Primorsko-goranske županije zabilježeno je pet novooboljelih osoba. Na respiratoru je 10 osoba te su tijekom jučerašnjeg dana preminule četiri osobe. Broj aktivnih slučajeva bolesti iznosi 2035 osoba, a na bolničkom liječenju se nalazi njih 111.

Osječko-baranjska županija

Prvog dana 2021. godine 18 novopozitivnih na koronavirus. U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 120 uzoraka od kojih je 18 bilo pozitivno

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (6), Našica (4), Darde i Donjeg Miholjca (po 2) te Antunovca, Đakova, Erduta i Valpova (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se 169 osoba oboljelih od COVID-19, i to 126 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 32 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 43 pacijenata s tim oboljenjem. 

U zadnja 24 sata preminulo je sedam COVID pozitivnih osoba u dobi od 62 do 90 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 1.160 osoba.

Policijski službenici samoinicijativno su provjerili dvije osobe u samoizolaciji i obje zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 108 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 170 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđena je jedna novozaražena osoba s područja županije. Izliječeno je 45 osoba.

Trenutno je 324 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 656 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 60 osoba, od toga je 5 osoba u respiracijskom centru

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon preostalih pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno osam novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 198 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravile su 32 osobe, a na bolničkom liječenju nalazi se 52 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus  (1933. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan je 11 novooboljelih osoba od zarazne bolestiCOVID-19. Riječ je o osam osoba s područja grada Siska, jednoj osobi s područja općine Sunja, jednoj osobi s područja grada Kutine te jednoj osobi s područja grada Novske.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo