U protekla 24 sata / Stanje po županijama: U Zagrebačkoj 36 novih slučajeva zaraze, u Istri tek jedan

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Sutra na snagu stupa popuštanje mjera

14.2.2021.
9:04
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

U Hrvatskoj je jučer zabilježeno  379 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 2451. Među njima je 955 pacijenata na bolničkom liječenju, a od toga je na respiratoru 89 pacijenata. Preminulo je 17 osoba.

Image
borba s covidom-19 /

Brže dostupna cjepiva: EU će ubrzati odobrenje cjepiva protiv mutacija koronavirusa

Image
borba s covidom-19 /

Brže dostupna cjepiva: EU će ubrzati odobrenje cjepiva protiv mutacija koronavirusa

Stanje po županijama danas, u protekla 24 sata:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždinska:12 novih

U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 70, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 152.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 58 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su njih 22 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, četiri su u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 29 osoba je u Klenovniku i 4 u Novom Marofu. Posljednja 24 sata preminule su dvije osobe pozitivne na COVID-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 435 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 6 posto, a u svim testiranim uzorcima iznosi 3 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 15.007 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 131.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitsko-dalmatinska: 54

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 679 obrađenih testova danas su 54 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 25, Kaštela 7, Makarske 6, Sinja 4, Solina 3, Starog Grada 1, Brela 1, Dugog Rata 1, Hrvaca 1, Lećevice 1 i Prološca 1 osoba.  

Od ukupnog broja novooboljelih 39 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.
Ukupno 1533 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 97 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 12 osoba nalazi na respiratoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su četiri osobe; dvije muške osobe stare 80 i 73 godine i dvije ženske osobe stare 92 i 75 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju.    

Brodsko-posavska: 18

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 18 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.122, dok je broj aktivnih slučajeva 96. U tjednu na izmaku evidentirane su ukupno 84 nove zaražene osobe na području Brodsko-posavske županije što predstavlja smanjenje u odnosu na prethodni tjedan (120) od 30 %, a ovaj tjedan je ujedno i deveti uzastopni tjedan sa smanjenjem broja novih zaraženih osoba na tjednoj razini. Trenutna 7- dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 60, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 147.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirane su ukupno 44 osobe (1 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 30 osoba, a u novogradiškoj bolnici 14 osoba. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 564 osobe (36 osoba manje nego prethodni dan).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krapinsko-zagorska ima 5 novih

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 5 novih osoba pozitivnih na koronavirus. Radi se o osobama s područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Donja Stubica (1), Grad Zabok (1), Grad Zlatar (1), Općina Bedekovčina (1) i Općina Lobor (1).

Oporavilo se 12 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 61. U samoizolaciji se nalazi 615 osoba. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se 11 pacijenata, od kojih 1 na respiratoru. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se 22 pacijenta pozitivna na SARS CoV-2, od kojih 1 na respiratoru. U proteklih 24 sata nisu preminule COVID pozitivne osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Bjelovarsko-bilogorska: 7 novooboljelih

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Po dvije novozaražene osobe s područja su gradova Bjelovar i Garešnica, a po jedna novooboljela osoba s područja je grada Daruvara te općina Nova Rača i Veliki Grđevac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno su na liječenju 24 pacijenta zaražena koronavirusom, od kojih je troje na respiratoru, a 15 pacijenata je na opservaciji.

U samoizolaciji je 300 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24 sata umrla je jedna osoba s koronavirusom, a od početka pandemije s područja Bjelovarsko-bilogorske županije preminula je 131 osoba

Međimurska ima 9 novozaraženih

U protekla 24 sata na području Međimurske županije devet je novozaraženih koronvirusom što je 4,78 posto od ukupnog broja testiranih, a županija ima uspostavljenu internetsku platformu za prijavu cijepljenja, izvijestili su u nedjelju iz županijskog stožera civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisačko-moslavačka:1 novi

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan je jedna novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o osobi s područja grada Novske.

Grad Zagreb: 24 novooboljele osobe

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, je 24, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 43.598, što su 42 osobe više nego jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovačko-neretvanska: 31 novi slučaj

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom (16 utvrđeno brzim antigenskim testom).

U posljednja 24 sata obrađeno je 185 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 41.333 uzorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U OB-u Dubrovnik hospitalizirano je 29 osoba pozitivnih na koronavirus. Jedan pacijent zahtijeva intenzivnu skrb.

U samoizolaciji je 695 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je 339 kršenja mjere samoizolacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibensko-kninska:1 novi

"U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije jedna je osoba oboljela od COVID-19 infekcije.

Trenutno su 64 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 16 osoba, dok se u kninskoj bolnici liječi 20 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 441 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je 35 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus."

 U Primorsko-goranskoj potvrđena je zaraza koronvirusom kod 25 osoba

 U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronvirusom kod 25 osoba,  a umrle su dvije osobe, izvijestili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom razdoblju testiran je 531 uzorak, a udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u ukupnom broju laboratorijski obrađenih testova je 4,7 posto.

Ozdravilo je 50 osoba, a broj aktivnih slučajeva Covida - 19 smanjen je na 384 slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na liječenju u riječkoj bolnici su 32 oboljele osobe, a o troje se skrbi uz pomoć respiratora.

Udjel bolnički liječenih osoba u ukupnom broju zaraženih osoba je 6,5 posto, naveli su iz županijskog Stožera.

U Zagrebačkoj 36 novooboljelih

U Zagrebačkoj županiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 36 novooboljelih osoba od covida-19, priopćio je u nedjelju Stožer civilne zatite te županije.

Jedanaest novooboljelih osoba je u Jastrebarskom, osam je u Dubravi, četiri u Zaprešiću, tri u Svetom Ivanu Zelini. Po dvije novooboljele osobe su u Samoboru, Velikoj Gorici i Ivanić-Gradu. Po jedna novooboljela osoba je u Vrbovcu, Kravarskom, Pokupskom i Križu.

Ozdravila je 71 osoba. Trenutno su aktivna 323 slučaja covida-19.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas evidentirano je 19.536 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 19.143 osobe, a 70 osoba je umrlo.  

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. 

Osječko-baranjska ima 6 novih slučajeva

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus testirano je 248 uzoraka od kojih je 6 bilo pozitivno. 

Dvije novopozitivne osobe su iz Osijeka te po jedna iz Šodolovaca, Valpova, Đakova i Čepina.

Na bolničkom liječenju nalaze se 64 osobe oboljele od covida-19, i to 52 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 8 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 12 pacijenata s tim oboljenjem. 

U zadnja 24 sata preminula je jedna covid-pozitivnih osoba u dobi od 87 godina. 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 805 osoba.

Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 10 osoba i nisu utvrdili kršenje mjera. Obavili su i 198 nadzora objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. 

 Ličko-senjska: 5 novih slučajeva

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 5 je novozaraženih osoba, 6 osoba je izliječeno. 

Po 2 oboljele osobe su s područja Gospića i Otočca te 1 s područja Novalje. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2923 osobe od čega je 49 aktivnih slučaja, 106 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 2768 osoba. 

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalaze 4 osobe.

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 26 osoba.

Na području PU ličko-senjske aktivno je 209 mjera samoizolacije. Provjerom utvrđeno jedno kršenje izrečenih mjera.

Karlovačka ima 4 novozaraženih

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su ukupno 4 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV 2 (PCR+antigensko testiranje).

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji zabilježena su 3 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 na 108 PCR testiranja. S područja grada Karlovca je jedna osoba, jedna je u Ogulinu i jedna u Cetingradu.

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji, u Dugoj Resi jedna je osoba pozitivna na brzom testu za detekciju antigena.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada zaraženo 6633 osoba po PCR testovima  i 1451 osoba po antigenskim testovima.

U bolnicama Karlovačke županije su hospitalizirana 25 COVID pozitivna pacijenta (OB Ogulin-5, OB Karlovac-20). U posljednja 24 sata novoprimljene su 3 osobe (OB Karlovac). Na respiratoru se nalazi 1 COVID pozitivan pacijent. Nije bilo preminulih osoba. 

U samoizolaciji se nalazi 305 osoba.

Požeško-slavonska - 2 nova slučaja

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 33 slučaja zaraze koronavirusom (COVID-19), 19 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 14 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalaze 142 osobe, a ukupno je testirano 28.556 osoba. Na posljednjem testiranju obrađen je 171 uzorak, od kojih su 2 pozitivna. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba, kao i svih suspektnih osoba.

Koprivničko-križevačka isto ima 1 novozaraženu osobu

"Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS–CoV-2 virus na području županije potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno su aktivna 54 slučaja bolesti COVID-19, ozdravila je 21 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 27 osoba. U OB-u Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1943. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

Od početka pojave SARS–CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 5973 osobe."

Istarska ima jednu novozaraženu osobu 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 197 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđena je 1 novozaražena osoba s područja županije, epidemiološki se radi o uvezenom slučaju iz Bosne i Hercegovine.

Izliječene su 4 osobe. Trenutno su 34 aktivne COVID-19 pozitivne osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 635 osoba. U Općoj bolnici Pula na Odjelu za infektologiju na liječenju je 13 osoba, od toga su 3 osobe u respiracijskom centru."

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo