novi podaci / Stižu brojke po županijama: 278 novozaraženih u Zagrebačkoj županiji, više razreda je u samoizolaciji

Image
Foto: RTL

U Zagrebu je počelo masovno testiranje

23.11.2020.
13:07
RTL
VOYO logo

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 59 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Najviše novozaraženih osoba, njih 33, s područja je grada Bjelovara, po četiri novooboljele osobe su s područja grada Čazme i općine Velika Pisanica, po tri s područja su gradova Garešnica, Daruvar i Grubišno Polje te općine Rovišće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dvije novooboljele osobe su s područja  općina Đulovac i Končanica, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na području općina Nova Rača i Velika Trnovitica.

Na covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 31 pacijent od kojih je njih četiri na respiratoru. U samoizolaciji je 1430 osoba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je 127 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a sedam je osoba umrlo, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite. Najviše je novozaraženih s područja gradova Zaboka njih 15, Krapine 11 i Zlatara 10.

Oporavilo se dodatnih 115 osoba te je trenutno 1.169 aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije. U samoizolaciji se nalaze 1.522 osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 68 pacijenata pozitivnih na koronavirus, od kojih je 13 na respiratoru. Na covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice nalazi se 28 pacijenata.

136 pozitivnih

U Splitsko-dalmatinskoj županiji od ukupno 539 obrađenih testova, u proteklih 24 sata je 136 novooboljelih od Covid infekcije, a tri osobe su umrle, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvješću KBC-a Split umrla su dvojca muškaraca od 70 i 79 godina i jedna 73-godišnja žena. Svo troje umrlih su uz brojne komorbiditete bili pozitivne i na Covid infekciju.

Među ukupno 136 novooboljelih osoba 79 je iz Splita, 16 iz Kaštela, devet iz Omiša, po šest iz Solina i Dugopolja, četiri iz Trogira, po tri iz Imotskog i Dugog Rata, dvije iz Podstrane, te po jedna osoba iz Hvara, Makarske, Sinja, Supetra, Hrvaca, Klisa, Šestanovca i Ciste Provo. Od ukupno 136 novopozitivnih,  58 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno se u županiji 1935 osoba nalazi u samoizolaciji. U KBC-u Split na bolničkom liječenju su 152 osobe oboljele od Covida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri osobe preminule

Četiri su osobe od covida-19 umrle u posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji - tri u bolnici u Karlovcu i jedna u Ogulinu, a otkriveno je i 14 novih slučajeva zaraze, s tim da u nedjelju nije bilo drive-in testiranja, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Karlovcu su umrle dvije pacijentice stare 65 i 80 godina i muškarac u dobi od 65 godina, koji je uz covid bolovao i od drugih bolesti. U Ogulinu je umro 64-godišnji bolesnik sa “značajnim komorbiditetom”, priopćeno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na bolničkom liječenju nalazi se 60 covid pozitivnih pacijenata, u Ogulinu 21, a u Karlovcu 49, od kojih je šestoro na respiratoru. U samoizolaciji je 111 bolničkih djelatnika, iz karlovačke njih 63, a iz ogulinske 49. Novi slučajevi zaraze su u Ogulinu (10), Josipdolu (2), te po jedan u Karlovcu i Dugoj Resi. Pod mjerom samoizolacije je 546 osoba.

U Karlovačkoj županiji oboljelo je 2457 osoba, od kojih je 65 umrlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri novooboljele osobe

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u protekla 24 sata zabilježene su tri novooboljele osobe od Covida-19, a izliječene su 52 osobe, izvijestio je u ponedjeljak županijski stožer civilne zaštite. Zaražene su dvije osobe iz Dubrovnika i jedna osoba koja nema prebivalište u županiji. Za jednu osobu je utvrđena epidemiološka veza.

Od 52 izliječenih njih 17 je iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića, devet iz Župe dubrovačke, šest iz Ploča, pet iz Konavala, dvije iz Opuzena, jedna iz Slivnog i jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 49 osoba. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je jedan na respiratoru - neinvazivna ventilacija, a šest ih je na invanzivnoj ventilaciji. U samoizolaciji su 652 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje te mjere, ukupno 99. od početka pandemije. Od jučer obrađeno je 35 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 23 495.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

U posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 278 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite. Trenutno je u županiji aktivno 3701 slučajeva zaraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka epidemije ukupno je evidentirano 7582 osobe kojima je potvrđena bolest, izliječeno je 3847 osoba, a 34 su umrle.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 278 osoba (gradovi - 6 Samobor, 8 Sveta Nedelja, 11 Zaprešić, 7 Jastrebarsko, 71 Velika Gorica, 11 Ivanić-Grad, 41 Dugo Selo, 18 Vrbovec, 31 Sveti Ivan Zelina, općine – 10 Brdovec, 5 Bistra, 2 Jakovlje, 2 Pušća, 2 Stupnik, 5 Pisarovina, 1 Krašić, 2 Orle, 1 Kravarsko, 2 Pokupsko, 3 Kloštar Ivanić, 8 Križ, 4 Brckovljani, 14 Rugvica, 5 Dubrava, 1 Preseka, 5 Rakovec, 1 Gradec, 1 Bedenica)", stoji na stranicama županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjera samoizolacije propisana je za osam razreda osnovnih škola. Stožer apelira na građane da se pridržavaju svih mjera i uputa, posebice vode računa o socijalnoj distanci te da izbjegavaju putovanja.

157 u Brodsko-posavskoj županiji

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 157 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana: grad Slavonski Brod (43), grad Nova Gradiška (23), općina Davor (14), općina Rešetari (6), općine Brodski Stupnik, Donji Andrijevci, Gornja Vrba i Oprisavci (po 3), općine Garčin, Gundinci, Nova Kapela, Oriovac, Slavonski Šamac, Stara Gradiška i Vrbje (po 2), općine Bukovlje, Klakar, Okučani, Podcrkavlje, Sikirevci, Staro Petrovo Selo i Velika Kopanica (po 1) te 10 osoba s prebivalištem u drugim županijama. Za preostali dio pozitivnih osoba epidemiološka je obrada u tijeku. 

U zadnja 24 sata u slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević preminule su tri osobe (M - 1950. i 1951. godište i Ž – 1935. godište), a preminule su osobe imale i niz drugih komorbiditeta. Ukupan broj preminulih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 42.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hospitalizirano je ukupno 67 osoba (isto kao i prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 50 osoba, a u novogradiškoj bolnici 17 osoba. Devet hospitaliziranih osoba je na respiratoru (1 osoba više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.595 osoba (383 osobe manje nego prethodni dan).

26 pozitivnih u Sisačko-moslavačkoj županiji

U Sisačko-moslavačkoj županiji, u ponedjeljak je 26 novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o petnaest osoba s područja grada Siska,četiri osobe s područja grada Popovače, dvije osobe s područja grada Petrinje, dvije osobe s područja općine Lekenik, jednoj osobi s područja općine Sunja, jednoj osobi s područja općine Dvor i jednoj osobi s područja grada Novske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54 novozaražene osobe u Istarskoj županiji

Tijekom protekla 24 sata potvrđene su 54 novozaražene osobe s područja Istarske županije. Za 34 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 10 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (5), Zagreb (1), Slovenija (2), Italija (2).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 10 osoba. Izliječeno je 55 osoba. Trenutno je 589 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 323 osoba.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo