iza nas je tjedan rekorda / Stižu izvješća o koronabrojkama: U Hrvatskoj potvrđen 2561 novi slučaj zaraze, nešto manje nego prije tjedan dana

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Županije objavljuju nove podatke o stanju s epidemijom koronavirusa. Stigli su i neslužbeni podaci

31.1.2022.
9:25
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

U zadnja 24 sata u Hrvatskoj je, prema neslužbenim podacima, potvrđen ukupno 2561 novi slučaj zaraze koronavirusom. Od tog broja 1445 slučajeva zaraze potvrđeno je PCR testom, dok je 1096 slučajeva potvrđeno antigenskim testom. Testirano je 3809 osoba. U odnosu na prošli ponedjeljak, bilježimo pad broja novih slučajeva jer smo tada imali 2855 zaraženih, piše Jutarnji list.

Iza nas je tjedan u kojem su oboreni "crni rekordi" broja novozaraženih, no isto tako, posljednjih nekoliko dana broj novih slučajeva je u padu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka županija

Novih 413 slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Zagrebačkoj županiji u protekla 24 sata. Najviše novozaraženih po gradovima i općinama u toj županiji zabilježeno je u Velikoj Gorici, 114 slučajeva zaraze, zatim u Dugom Selu - 45 slučajeva te u Samoboru, 44 slučaja. Preostali broj novozaraženih zabilježen je u drugim mjestima u županiji.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tijekom jučerašnjeg dana nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju su 33 pacijenta zaražena koronavirusom, od kojih su dva na respiratoru. Na opservaciji je još devet pacijenata. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije su 1134 osobe. U posljednja 24 sata umrla je jedna osoba s koronavirusom.

Zadarska županija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Zadarske županije 46 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Testirana su ukupno 324 uzorka, od čega 33 PCR testom, a 293 brzim antigenskim.


Varaždinska županija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Varaždinskoj županiji jučer je PCR testiranjem potvrđen 71 novi slučaj zaraze koronavirusom nakon što je testirano 257 osoba. Brzim antigenskim testovima evidentirano je 5 pozitivnih slučajeva. Preminule su tri osobe.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju su 143 osobe, od kojih je 10 osoba na respiratoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporavilo se 578 osoba i broj aktivnih slučajeva je 3.063.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije cijepljenje organizira u Općoj bolnici Varaždin u dvorani 1 u podrumu Kirurgije prema sljedećem rasporedu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utorak, 1. veljače – 8 do 13 sati;

Srijeda, 2. veljače – 13 do 18 sati;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtak, 3. veljače – 13 do 18 sati.

Istarska županija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 326 uzoraka briseva na COVID-19.

Potvrđena je 101 novozaražena osoba s našeg područja. Izliječeno je 311 osoba. U Općoj bolnici Pula na liječenju se nalazi ukupno 69 pacijenata, od kojih su na Odjelu za infektologiju 62 osobe, Odjelu za psihijatriju 1 osoba, a u respiracijskom centru 6 osoba. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminule su tri COVID-19 pozitivne osobe (1928., 1934. i 1974. godište), s pridruženim kroničnim bolestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 1767 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 23 osobe su hospitalizirane, 1744 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoizolaciji se nalazi 328 osobe, a ukupno je testirano 92423 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 133 uzoraka, od kojih je 45 pozitivnih.

Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, imamo deset novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o pet osoba s područja grada Siska, jednoj osobi s područja grada Petrinje, jednoj osobi s područja grada Hrvatske Kostajnice, jednoj osobi s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja grada Popovače i jednoj osobi s područja općine Velika Ludina

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo