COVID brojke / Stižu podaci lokalnih stožera o broju novozaraženih koronavirusom. Evo kakva je situacija u županijama danas

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Pandemija koronavirusa još uvijek ne jenjava

20.12.2020.
9:39
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata prijavljeno 2752 novooboljelih te je 78 osoba preminulo, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer Civilne zaštite. Najviše zaraženih prijavljeno je u Gradu Zagrebu.

Polako pristižu podaci iz lokalnih stožera koje možete pratiti na našem portalu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitsko- dalmatinska

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 810 obrađenih testova danas je 154 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 58, Imotskog 5, Kaštela 4, Makarske 1, Omiša 3, Sinja 24, Solina 8, Starog Grada 1, Supetra 1, Trilja 4, Trogira 2, Brela 1, Dicma 3, Dugog Rata 3, Dugopolja 12, Hrvaca 2, Klisa 1, Lokvičića 1, Muća 2, Otoka 5, Podbablja 2, Podstrane 3, Postira 1, Prološca 1, Runovića 1, Segeta 1, Šestanovca 2, Zagvozda 1, Zmijavaca 1 osoba. 

Od ukupnog broja novooboljelih osoba 82 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 3052 osobe se nalaze u samoizolaciji.
Na bolničkom liječenju nalazi se 182 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 17 osoba nalazi na respiratoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminulo je pet osoba; tri muške osobe starosti 72, 72, i 81 godina i dvije ženske osobe stare 72 i 96 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju

Krapinsko-zagorska

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je 107 novozaraženih, a četiri su osobe umrle, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozdravile su 33 osobe  pa je sada  aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom s područja Krapinsko-zagorske županije 1.298. U samoizolaciji je 1.779 osoba. 

Na covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice je 28 pacijenata sa SARS CoV-2 infekcijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istom odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice njih je 30, a u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana  97 je covid -pacijenata od kojih je 15 na respiratoru.

Zadarska

U Zadarskoj županiji koronavirusom je novozaraženo 87 osoba, a šest ih je umrlo u Općoj bolnici Zadar, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od posljedica covida-19 umrle su dvije starije žene i četiri starija muškarca stara, obje umrle žene i jedan muškarac bili su korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Zadar.

U subotu je testirano je 367 uzoraka, oporavilo se 598 osoba, aktivno je 1359 slučajeva zaraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Psihijatrijskoj bolnici Ugljan koronavirusom je zaraženo 29 pacijenata.

Među novooboljelima polovica (44) je iz Zadra, devetero iz Benkovca, petero iz Preka, po troje iz Poličnika i Sv. Filipa i Jakova itd.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na covid odjelima zadarske Opće bolnice hospitalizirano je 58 pacijenata, od kojih je 11 na respiratoru, U biogradskoj bolnici liječi se 28 bolesnika.

Policija je evidentirala jedno kršenje samoizolacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarsko-srijemska

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 39 novozaraženih osoba,  a umrlo je pet osoba, izvijestio je u nedjelju županijski stožer Civilne zaštite.

Među novooboljelima 14 je osoba iz Vinkovaca, sedam iz Županje, tri iz Vukovara, po dvije osobe su iz Bošnjaka, Drenovaca i Jarmine, te po jedna osoba iz Cerne, Gunje, Komletinaca, Nuštra, Petrovaca, Slakovaca, Vrbanje, Lipovca i Nijemaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji zaraženo  je 7229 osoba, od kojih je 6533 izliječeno, a umrla  je 131 osoba.

Trenutno je 90 osoba na bolničkom liječenju dok je u samoizolaciji 1704.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protekla 24 sata testirano je 296 osoba, te je dosad testiranih na području županije 31751, podaci su Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Primorsko-goranska

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji 223 novooboljelih od koronavirusa, a 380 osoba je ozdravilo. Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti  se smanjio za 157 u odnosu na jučer te danas iznosi 3309. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1170 uzoraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epidemiolozi ističu kako je važno ukazati na jasno vidljiv trend smanjenja broja pozitivnih osoba unutar broja laboratorijskih obrada što danas iznosi 19 posto.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC Rijeka na bolničkom liječenju se nalazi 156 osoba.Od tog je broja na respiratoru njih 16. Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost 4 osobe preminule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ličko-senjska 

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 27 je novooboljelih osoba od COVID-19, 44 osobe su izliječene te je jedna osoba preminula.

10 oboljelih osoba je s područja Gospića, 8 s područja Senja, po 4 s područja Perušića i Udbine te jedna oboljela osoba s područja Plitvičkih Jezera.  U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U OB Gospić preminula je jedna muška osoba (89 godina) s područja Gospića.

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2444 osobe od čega je 258 aktivnih slučaja,  68 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 2118 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Zagreb

Zagreb, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u posljednja 24 sata ima ukupno 226 novooboljelih od virusa covid-19. 

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljena su 1263 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 172 nalaza bila pozitivna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 409 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 1381 osobu.

Od 409 obrađenih pozitivnih osoba - 117 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 167 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba, 52 osobe su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 33 osobe obrada je još u tijeku. Kod 19 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a sedmero djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obradu za dvije osobe završena je od strane liječnika obiteljske medicine/HZJZ-a. Sedam je osoba doputovalo iz Njemačke, BiH i Tanzanije. Kod pet je osoba moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 37 korisnika i 13 djelatnika.

Tijekom subote utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 29 učenika i šest nastavnika osnovnih škola te jednog učenika srednje škole. Mjera samoizolacije određena je za 601 učenika i sedam nastavnika osnovnih škola te 12 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 14 osoba.

Karlovačka

U Karlovačkoj županiji u zadnja 24 sata umrlo je šest osoba zaraženih covidom, a  potvrđeno je 48 novozaraženih, priopćio je u nedjelju županijski stožer. 

Na covid odjelima bolnica u Karlovcu, Ogulinu i Dugoj Resi umrle se po dvije osobe pa je dosadašnji broj umrlih u tim bolnicama 162, priopćio je županijski Stožer Civilne zaštite. 

U zadnja 24 sata testirane su 152 osobe.

Zagrebačka

U Zagrebačkoj županiji u protekla 24 sata od virusa covid-19 oboljele su 292 osobe, izliječeno ih je 460, a preminula je je jedna osoba, nedjeljni su podaci Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

U odnosu na podatke od jučer oboljele su 292 osobe (gradovi - 19 Samobor, 7 Sveta Nedelja, 38 Zaprešić, 9 Jastrebarsko, 69 Velika Gorica, 9 Ivanić-Grad, 17 Dugo Selo, 16 Vrbovec, 11 Sveti Ivan Zelina, općine – 10 Brdovec, 17 Bistra, 5 Jakovlje, 7 Luka, 2 Marija Gorica, 5 Pušća, 4 Dubravica, 2 Klinča Sela, 2 Pisarovina, 1 Krašić, 5 Orle, 4 Kravarsko, 1 Pokupsko, 13 Kloštar Ivanić, 9 Križ, 2 Brckovljani, 2 Rugvica, 2 Dubrava, 1 Rakovec, 1 Gradec, 2 Farkaševac).

Izliječeno je 460 osoba, a preminula je jedna osoba s područja Vrbovca.

Samoizolacija je propisana jednom razredu osnovne škole.

Na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas u 10 sati evidentirano je 15 364 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 10 969 osoba, a 43 osobe su preminule.

Trenutno je aktivno 4352 slučaja.

Bjelovarsko-bilogorska

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji zabilježena su 83 nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

 Najviše novozaraženih, njih 50, je s područja grada Bjelovara, devet novoozaraženih je s područja je Čazme, šest s područja općine Rovišće, po troje iz Daruvara te općina Veliko Trojstvo i Kapela, po dvoje iz općina Veliki Grđevac i Štefanje, a po jedan novi slučaj imaju Garešnica, Grubišno Polje, Končanica, Severin i Šandrovac.

Na covid odjelu bjelovarske Opće bolnice liječi se 57 pacijenata, od kojih je šest na respiratoru.

U samoizolaciji je 2209 osoba.

Osječko-baranjska

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 344 uzoraka od kojih je 103 bilo pozitivno. 

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 40 naselja na području Osječko-baranjske županije; najviše na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (39), slijede područja općina/gradova Čepin i Našice (po 6), Beli Manastir, Đakovo i Valpovo (po 5), Belišće, Bizovac, Darda, Donji Miholjac, Erdut i Vladislavci (po 3), Antunovac, Bilje, Drenje i Đurđenovac (po 2) te Donja Motičina, Draž, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Petrijevci, Podgorač, Podravska Moslavina, Punitovci, Satnica Đakovačka, Semeljci i Vuka (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 237 osoba oboljelih od COVID-19, i to 172 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 45 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 65 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je 11 osoba s područja Osječko-baranjske županije. Preminuli su bili u dobi od 56 do 86 godina, a uz COVID-19 imali su i druga oboljenja.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 2.758 osoba.

Koprivničko-križevačka

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno  novih 15 slučajeva bolesti COVID-19. 

Na području županije trenutno je aktivno 700  slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo  je 148  osoba, a na bolničkom liječenju nalaze se 76 osoba. U OB Koprivnica preminula je  jedna osoba  s pozitivitetom na koronavirus  (rođ. 1938.g.) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 4803 slučaja.

Dubrovačko-neretvanska 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 32 nova slučaja zaraze koronavirusom (od toga devet slučajeva brzim antigenskim testom). Radi se o 15 osoba iz Dubrovnika, pet iz Konavala, po dvije iz Blata, Dubrovačkog primorja, Metkovića, Vele Luke i Župe dubrovačke te po jednoj iz Opuzena i Ploča.

Ukupno je zaraženo 17 osoba muškog spola i 15 osoba ženskog spola, a za njih 17 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 56 osoba: 29 iz Dubrovnika, 17 iz Metkovića, po tri iz Konavala, Opuzena i Ploča, po dvije iz Kule Norinske i Župe dubrovačke te jedna iz Stona.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 58 osobe pozitivnih na koronavirus. Devet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, šest pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a tri pacijenata su na neinvanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 285 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 31 159 uzoraka.

U samoizolaciji je 1049 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenje mjere samoizolacije.

Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 113 slučajeva kršenja samoizolacije.

Istarska

U protekla 24 sata u Istri je potvrđeno samo 15 osoba zaraženih virusom covid-19, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. 

"U protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitan je 191 uzorak briseva na covid-19 te je potvrđeno 15 novozaraženih osoba. Njih 11 je iz samoizolacije ili su bliski kontakti već poznate pozitivne osobe, dok se kod dvije osobe epidemiološki radi o slučajevima s područja Zagreba",  naveli su iz Stožera i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalaze dvije osobe. 

 Od subote je izliječeno 48 osoba, pa su u Istri trenutno pozitivne 653 osobe, a u samoizolaciji su 1573 osobe.

Na odjelu za infektologije pulske Opće bolnice na liječenju je 68 osoba, od toga su dvije u respiracijskom centru.

Požeško-slavonska

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 610 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 569 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 41 osoba je hospitalizirana. U samoizolaciji se nalazi 1500 osoba, a ukupno je testirano 21676 osoba.

Na posljednjem testiranju obrađena su 224 uzorka, od kojih je 68 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Sisačko-moslavačka

U Sisačko-moslavačkoj županiji je 116 novooboljelih od bolesti covid-19, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

 Najviše novooboljelih je s područja Siska (39), Kutine (25) i Popovače (21). Petrinja i Novska imaju po devet novooboljelih, općina Velika Ludina šest, Lipovljani tri, a po jednu Hrvatska Kostajnica, Dvor, Sunja te Martinska Ves.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo