novi podaci / Stižu podaci po županijama: 306 novooboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Image
Foto: RTL

Najviše novooboljelih, njih 37 je iz Velike Gorice, a 20 osoba je iz Zaprešića.

6.1.2021.
13:20
RTL
VOYO logo

Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježena su 52 novozaražena koronavirusom, a preminulo je pet osoba, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite. Najviše je novih slučajeva zaraze zabilježeno u Krapini i Zlataru te općini Marija Bistrica.

Oporavile su se 92 osobe te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 152. U samoizolaciji je 968 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama je 12 pacijenata sa SARS CoV-2 infekcijom, a na covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama su 22 pacijenta. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je 67 pacijenata pozitivna na SARS CoV-2, od kojih je 12 na respiratoru.

306 novooboljelih

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1102 obrađena testa u srijedu je 306 novooboljelih osoba pozitivno na koronavirus, a dvije su osobe umrle, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvješću splitskog KBC-a, u protekla 24 sata umrla su dva muškarca od 85 i 87 godina koji su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na covid infekciju. Među novooboljelim, najviše ih je iz Splita (98), Sinja (25),  po 20 iz  Kaštela i Trilja, te iz Makarske (16), Solina (14) i  po 12 iz Omiša i Trogira.

Od ukupnog broja novooboljelih 161 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1833 osobe je u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju u KBC-u Split su 132 covid  pozitivne osobe od kojih su dvije na respiratoru, priopćeno je iz Stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri smrtna slučajeva

Na području Brodsko-posavske županije u srijedu su potvređena tri smrtna slučaja osoba pozitivnih na koronavirus i 22 nova slučaja zaraze kronavirusom, a u Požeško-slavonskoj ima deset novih slučajeva zaraze.

Prema podacima županijskog Stožera civilne zaštite na bolničkom liječenju je 85 osoba pozitivnih na koronavirus od kojih deset pri liječenju treba potporu respiratora. Pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji je 566 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susjednoj Požeško-slavonskoj županiji potvrđeno je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Prema podacima Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije na tom području trenutno je 320 osoba pozitivno na koronavirus, od kojih je 65 osoba na bolničkom liječenju. Pod mjerom samoizolacije u ovoj županiji je 812 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47 novih slučajeva zaraze

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se 39 osoba, izvijestio je u srijedu županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 27 osoba iz Dubrovnika, pet iz Vele Luke, po četiri iz Konavala, Ploča i Župe dubrovačke te po jedna iz Blata, Korčule i Metkovića. Od spomenutih, tri slučaja utvrđena su među korisnicima Doma za starije osobe Dubrovnik – Thermoterapia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno su zaražene 22 osobe muškog spola i 25 osoba ženskog spola, a za njih 28 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 39 osoba, od kojih 20 iz Dubrovnika, pet iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Opuzena, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Metkovića i Ploča te jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dubrovačkoj bolnici liječi se 29 osoba. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih šest na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 540 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, oba na graničnim prijelazima, što je ukupno 165 od početka pandemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od jučer je obrađeno 278 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 33 927.

Sedam novih slučajeva

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je sedam novih slučaja zaraze koronavirusom, jedna osoba je preminula, a za 149 testiranih osoba nalazi se očekuju, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri novozaražene osoba s područja su grada Bjelovara, dvije novozaražene osobe s područja su grada Grubišnog Polja, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Veliki Grđevac i Veliko Trojstvo.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 64 pacijenta zaraženih koronavirusom, od kojih je njih sedam na respiratoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preminula je jedna osoba s koronavirusom čime dolazimo do 89 preminulih osoba od početka pandemije. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 820 osoba.

169 novozaraženih

Novih 169 slučajeva zaraze zabilježeno je u Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata, a najviše novozaraženih je iz Velike Gorice i Zaprešića, izvijestila je u srijedu Zagrebačka županija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

rema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, trenutno je u toj županiji aktivno 1945 slučaja zaraze koronavirusom, a proteklog dana ozdravile su 152 osobe.

Najviše novooboljelih, njih 37 je iz Velike Gorice, a 20 osoba je iz Zaprešića. Nadalje, 17 novooboljelih je iz Dugog sela, 15 je iz Ivanić-Grada, osam novooboljelih je iz Samobora, a po sedam iz Svete Nedjelje i Jastrebarskog. Također, novi slučajevi zaraze zabilježeni su i u ostalim dijelovima županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69 pozitvnih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno 69 novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

Riječ je o 24 osoba iz Siska, 16 iz Kutine, 11 iz Popovače, pet iz Petrinje, četiri iz Hrvatske Kostajnice, tri osobe iz Gline, po dvije osobe iz Sunje i Velike Ludine, te po jednoj osobi iz Martinske Vesi i Novske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stožer i nadalje apelira na stanovnike županije da se i u uvjetima tragedije izazvane potresom dosljedno pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo