novi podaci / Stižu podaci po županijama: 37 novozaraženih u Zadarskoj županiji

Image
Foto: RTL

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan zabilježene su dvadeset dvije novooboljele osobe od koronavirusa

29.1.2021.
12:15
RTL
VOYO logo

U Zagrebačkoj županiji 70 je novozaraženih koronavirusom, a ozdravilo je 26 osoba, izvijestili su u petak iz županije. Najviše oboljelih, 11, je u Velikoj Gorici te 10 u Samoboru. Trenutno je aktivno 574 slučajeva. Od početka epidemije, na području Županije evidentirano je 18.983 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 18.349 osoba, a 62 su umrle.

10 novih slučajeva

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 10 je novooboljelih osoba od COVID-19, 6 osoba je izliječeno te je jedna osoba preminula. 4 oboljele osobe su s područja Otočca, po 2 s područja Novalje i Gospića te po jedna s područja Senja i Plitvičkih Jezera. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Covid odjelu OB Gospić preminula je jedna ženska osoba (1924.) korisnica Doma za starije i nemoćne osobe LSŽ- podružnica Udbina.Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 10 osoba. U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 56 osoba.

22 novooboljelih

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 22 osobe su oboljele od covida-19. U šibenskoj bolnici liječi se 11 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 18 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16 novozaraženih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 16 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 14 pozitivnih na PCR testiranju, a 2 na brzom antigenom testu. Preminule su 3 osobe. Trenutno je u županiji 37 osoba hospitalizirano zbog bolesti covid-19. U protekla 24 sata testirano je 138 osoba. 

23 novozaraženih

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 119 osoba od čega je evidentirano 23 pozitivnih slučajeva na koronavirus u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavilo se 27 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epidemiolozi su na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirali COVID 19 kod 3 osobe, dok je iz drugih županija prijavljen jedan pozitivni slučaj osobe s prebivalištem na području Međimurja. Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 49 pacijenta pozitivnih na koronavirus. U protekla 24 sata hospitalizirana su 3 pacijenta, a otpušteno je 7 pacijenata. Na invazivnoj respiraciji se nalaze 3 covid pozitivna pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

19 novooboljelih, jedna osoba preminula

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata ukupno je 19 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. U bolnicama Karlovačke županije su hospitalizirana 43 COVID pozitivna pacijenta (OB Ogulin-13, OB Karlovac-30). Na respiratoru su 4 COVID pozitivna pacijenta (OB Karlovac). U protekla 24 sata je preminula 1 osoba (OB Ogulin). Prema obavijesti ZJZ Karlovačke županije, od 1. veljače 2021. godine primjenjivat će se nova cijena testiranja na COVID 19 na osobni zahtjev, koja će iznositi 500 kuna, umjesto dosadašnjih 700 kn. Testiranje temeljem uputnice nadležnog liječnika je i dalje besplatno za sve građane, izvijestio je županijski Stožer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37 pozitivnih

Na području Zadarske županije 37 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar(18), Biograd na Moru (6), Benkovac(3), Obrovac(1) i Nin(1) te općina Polača(1), Poličnik(2), Posedarje(1), Ražanac(1), Sali(1), Sukošan(1) i Zemunik Donji(1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 224 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 1069 stanovnika, a od bolesti se oporavilo još 38 osoba. U Općoj bolnici Zadar od ranije teške bolesti preminula je 67-godišnja žena kojoj je kod zaprimanja na hitni bolnički prijem ustanovljen i koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirana su 23 bolesnika od kojih je 3 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na liječenju su 3 pacijenta oboljela od koronavirusa. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

Šestero novozaraženih

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 245 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 6 novozaraženih osoba s područja županije. Za 4 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 1 osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja: Italija (1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U epidemiološkoj obradi nalazi se 1 osoba. Izliječeno je 9 osoba. Trenutno je 85 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 698 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 25 osoba, od toga je 5 osoba u respiracijskom centru.

22 novooboljelih

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan zabilježene su dvadeset dvije novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Radi se o jedanaest osoba s područja grada Siska, tri osobe s područja općine Martinska Ves, tri osobe s područja grada Popovače, dvije osobe s područja grada Petrinje, jednoj osobi s područja grada Novske, jednoj osobi s područja općine Lekenik te jednoj osobi s područja grada Hrvatska Kostajnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7:45 Požeško-slavonska županija: 15 novih

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 87 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 70 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 17 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 226 osoba, a ukupno je testirano 26819 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 77 uzoraka, od kojih je 15 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo