Koronavirus lokalno / Stižu podaci po županijama: Grad Zagreb broji 116 novozaraženih

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Pratite uživo

15.1.2021.
8:54
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Od jučer 23 novooboljele osobe u Karlovačkoj županiji 

Na području Karlovačke županije od jučer su 23 novooboljele osobe. S jučerašnjim danom cijepljeno je 785 osoba. 

Grad Zagreb broji 116 novozaraženih 

U Zagrebu je u posljednja 24 sata, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zabilježeno 116 novooboljelih osoba od covida-19, rečeno je u petak na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.  U protekla 24 sata je 162-oje oporavljenih osoba, pa je u Zagrebu trenutno 513 aktivnih slučajeva covida-19, naveli su iz  Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljena su 763 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 96 nalaza bilo pozitivno. Mjera samoizolacije izrečena je za 83 osobe. U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 13 korisnika i tri djelatnika. Voditelj Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Stipo Mandić rekao je da u protekla četiri dana nije bilo kršenja odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, građani su se pridržavali svih mjera što je zaista pohvalno i nadaju se da će tako i ostati. Mandić kaže da je zabilježeno 11 kršenja mjera samoizolacije, što su policija i nadležne institucije sankcionirale. Naveo je i da je 12 zaposlenika PUZ-a covid pozitivno, što je četiri više u odnosu na protekla četiri dana, a za devet zaposlenika PUZ-a određena je preventivna samoizolacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
borba s koronavirusom /

Iako je Pfizer deklarirao 5 doza po bočici, na terenu se uspjelo navući 6. Sada moramo plaćati više

Image
borba s koronavirusom /

Iako je Pfizer deklarirao 5 doza po bočici, na terenu se uspjelo navući 6. Sada moramo plaćati više

13 novozaraženih na području Krapinsko-zagorske županije 

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 13 novih osoba pozitivnih na koronavirus. Oporavilo se 29 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 145. U samoizolaciji se nalazi 875 osoba. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice nalaze se 3 pacijenta sa SARS CoV-2 infekcijom. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se 18 pacijenata, od kojih 1 na respiratoru. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 70 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, od kojih je 9 na respiratoru. Preminule su dodatne 2 osobe pozitivne na koronavirus. 

Međimurska županija broji 23 nova slučaja zaraze 

U protekla 24 sata u Međimurskoj županiji testirano je 128 osoba od čega su evidentirana 23 pozitivna slučaja na korona, oporavilo su se 42 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 376. Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 80 pacijenata pozitivnih na virus covid-19, od toga je njih 9 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 9 pacijenata. Na invazivnoj respiraciji nalazi se jedan pacijent. Nema preminulih osoba u protekla 24 sata. Međimurska županija ukupno bilježi 10 875 osoba pozitivnih na COVID 19, a ukupno se oporavilo 10 292 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Varaždinskoj županiji potvrđena 24 nova slučaja 

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirana su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 208 uzoraka. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 121 osoba. Preminule su tri osobe pozitivne na covid-19. Ukupno je dosad evidentirana 321 preminula osoba pozitivna na covid-19. 

41 novooboljela osoba u Osječko-baranjskoj županiji

Na području Osječko-baranjske županije 41 novopozitivna osoba, a tri su osobe preminule. U posljednja 24 sata testirano je 249 uzoraka. Na bolničkom liječenju nalazi se 106 osoba i to 75 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih je 17 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran je 31 pacijent. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 835 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 19 novozaraženih 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 19 novih pozitivnih osoba na koronavirus. Preminula je jedna osoba. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 8088, od kojih je 7741 osoba izliječena, a ukupno je preminula 171 osoba. Trenutno je u županiji 50 osoba hospitalizirano. U protekla  24 sata testirana je 261 osoba te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 36805. U samoizolaciji na području županije je 539 osoba. 

95 novozaraženih u Zagrebačkoj županiji

U Zagrebačkoj županiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 95 novooboljelih osoba. Ozdravilo je 76 osoba, a trenutno je aktivno 1113 slučaja. Na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas do 10 sati evidentirane su 18252 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. Izliječeno je 17081 osoba, a 58 osoba je umrlo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 novooboljele osobe u Ličko-senjskoj županiji 

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 4 su novooboljele osobe od koronavirusa, a 16 osoba je ozdravilo. Na liječenju u Općoj bolnici Gospić trenutno se nalazi 21 osoba. Ukupno je oboljelo 2746, od čega je 54 aktivnih slučajeva, 92 osobe su preminulo, a ukupno je izliječeno 2600 osoba. U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 55 osoba. Na području PU ličko-senjske aktivno je 175 mjera samoizolacije. 

23 novozaraženih u Šibensko-kninskoj županiji

Na području Šibensko-kninske županije u posljednja 24 sata potvrđena su 23 nova slučaja zaraze. Preminula je jedna osoba. Trenutno je 150 aktivnih slučajeva, a u šibenskoj bolnici trenutno se liječi 26 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 15 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 563 osobe. U posljednja 24 sata uzorkovano je 115 uzoraka za testiranje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji potvrđeno 30 novih slučajeva 

U posljednja 24 sata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji potvrđeno je 30 novih slučajeva zaraze. Ukupno je zaraženo 12 osoba muškog spola i 18 osoba ženskog spola, a za njih 11 je utvrđena epidemiološka veza. Preminula je jedna muška osoba. Izliječene su 34 osobe, a u Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je 26 osoba. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.U posljednja 24 sata obrađeno je 155 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 35 942 uzorka.

Virovitičko-podravska županija broji 9 novih slučajeva

U posljednja 24 sata u Virovitičko-podravskoj županiji testirano je 52 uzoraka, a potvrđeno je devet novih slučajeva zaraze. U Općoj bolnici Virovitica se nalazi 44 osobe, a u KBC Osijek iz Virovitičko-podravske županije troje. Od početka epidemije na području Virvitičko-podravske županije zaraženo je 3059 osoba, a 83 je preminulo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Primorsko-goranske županije 63 novozaražene osobe 

U Primorsko-goranskoj županiji 63 novooboljelih dok je 80 osoba ozdravilo. Trenutno je aktivno 917 slučajeva, a tijekom jučerašnjeg dana obrađeno je 507 uzoraka. Na bolničkom liječenju se nalazi 75 osoba, od toga je pet osoba na respiratoru. Preminule su tri osobe. 

Na području Zadarske županije 47 je novozaraženih 

Na području Zadarske županije 47 je novozaraženih osoba koronavirusa, a dvije su osobe preminule. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 217 osoba, a pod aktivnim nadzorom je 1277 osoba. Od posljedica infekcije koronavirusom preminula su dva muškarca u dobi od 64 i 84 godine. Na svim COVID odjelima zadarske Opće bolnice hospitalizirana su 36 bolesnika od kojih je 6 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 12 pacijenata. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Bjelovarsko-bilogorskoj 30 novozaraženih

11 novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, šest novozaraženih osoba s područja je grada Daruvara, četiri novozaražene osobe s područja su grada Čazme, tri novozaražene osobe s područja su grada Garešnice, po dvije novozaražene osobe s područja su grada Grubišnog Polja i općine Veliki Grđevac, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Sirač i Rovišće. U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 43 pacijenta zaraženih  koronavirusom, od kojih je njih 7 na respiratoru, a 14 pacijenata je na opservaciji. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 709 osoba. U posljednja 24 sata tri osobe preminule su s koronavirusom. 

Požeško-slavonska broji 14 novozaraženih

Na području Požeško-slavonske županije trenutno je aktivno 252 slučaja zaraze, 203 osobe se nalaze u kućnoj izolaciji, a 49 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalaze 322 osoba, a ukupno je testirano 25303 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 77 uzoraka od kojih je 14 pozitivno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28 novozaraženih u Sisačko-moslavačkoj županiji 

Sisačko-moslavačka županija broji 28 novooboljelih od koronavirusa. Riječ je o 12 osoba s područja grada Siska, šest osoba s područja općine Martinska Ves, pet osoba s područja grada Petrinje, dvije osobe s područja općine Lekenik, dvije osobe s područja Novske te jednoj osobi s područja općine Dvor. 

22 novozaraženih u Koprivničko-križevačkoj 

Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom. Ozdravile su 22 osobe, tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 77 uzoraka. Od početka pojave koronavirusa na području županije ukupno je testirano 17749 osoba. Na području županije trenutno je aktivno 165 slučaja bolesti, hospitalizirane su 32 osobe, a u Općoj bolnici Koprivnica preminule su dvije osobe. Od početka pojave koronavirusa na području županije, bolest COVID-19 potvrđena je kod 5564 osobe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13 novozaraženih u Istarskoj županiji 

Tijekom proteklih 24 sata u istarskoj županiji ispitano je 249 uzoraka, a potvrđeno je 13 novozaraženih osoba. Za 9 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 1 osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja Italije. Izliječeno je 30 osoba, trenutno je 229 aktivnih slučajeva, a u mjerama samoizolacije nalazi se 1109 osoba. U Općoj bolnici Pula na liječenju je 51 osoba, od toga je 5 osoba na respiratoru. 

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo