(ne)logične odluke / Stožer ne dozvoljava izlaske u klubove, ali se zato smije piti iz iste boce, gurati i grliti ispred kazališta

Država bi trebala shvatiti da koronavirus nema radno vrijeme i pronaći način da svi mogu raditi pod istim uvjetima

8.9.2020.
8:30
VOYO logo

Nema koncerata, ali zato najnormalnije rade kazališta. Klubovi su zatvoreni, ali zato najnormalnije do ponoći rade kafići. Jer, svi znamo da virus do ponoći spava. A očito se ne širi ni u restoranima jer jedino oni smiju raditi do 2 sata. 

To su samo neke od nelogičnosti i neobičnih pravila, koja će vrijediti i dalje. Iako su se klubovi ponadali da nakon gotovo mjesec dana mogu otvoriti vrata i primiti goste nemilosrdni Davor Božinović mjeru je ipak produljio još dva tjedna. Više zna Goran Latković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opasna je čini se, samo zabava po klubovima nakon ponoći. Ali odluka Stožera ne znači da mladi u ponoć idu kući.

"Prije ponoći odemo na piće, a poslije ponoći ako nešto organiziramo onda odemo na vikendicu", kazao je Marko iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Većina ih je u parkovima, ne izlaze baš u klubove jer se tamo više širi, a u parkovima se bolje možete kloniti", rekla je Petra iz Zagreba.

Image
Industrija na koljenima /

Klubovi i dalje do ponoći, stiže apel prema Stožeru: 'Molio bih da komuniciraju s nama na vrijeme'

Image
Industrija na koljenima /

Klubovi i dalje do ponoći, stiže apel prema Stožeru: 'Molio bih da komuniciraju s nama na vrijeme'

U nekim zagrebačkim klubovima već mjesecima nema zabave jer su zbog koronavirusa zatvoreni. Dio zabave preselio se na terase kafića, ali samo do ponoći. Nakon toga svi idu na isto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu, poznato je stotine mladih sada izlazi u najveći klub na otvorenom koji to nije, plato ispred HNK. Stožer ne dozvoljava izlaske u klub, ali zato se smije: piti iz iste boce, gurati i grliti ispred kazališta. 

Koliko su stvari nelogične najbolje se vidi na zagrebačkom jezeru Jarun. Klubovi smiju raditi do ponoći, prošlog petka na jednoj od livada nekoliko stotina metara dalje održan je party koji je trajao cijelu noć. Isto se najavljuje za dva tjedna, zabava koja će trajati od 19 sati do 5 ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok gleda nelogične poteze, vlasnik kluba na Jarunu svojim je zaposlenicima morao objasniti da oni neće otvoriti ovog vikenda, dok netko tko preko udruge organizira događaje može raditi cijelu noć.

U klubove se može u Austriji i Švicarskoj

"Mi ovaj vikend sigurno nećemo otvarati noćni klub. Sad smo radili po radnom vremenu od 18 sati do ponoći. I sad nema smisla jer ne može se preživjeti na taj način niti ljudi dolaze ni izlaze", kazao je direktor noćnog kluba u Zagrebu Krešimir Svetlanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U klub se trenutno ne može ni u Njemačkoj ni u Velikoj Britaniji, ali može u Austriji i Švicarskoj. U Hrvatskoj će tako ostati još najmanje dva tjedna. 

Iz Glasa poduzetnika upozorili su da je 1000 klubova pred zatvaranjem, a bez posla bi moglo ostati 15 tisuća ljudi. Još je toliko onih koji se bave organizacijom koncerata, koji također ne mogu raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazališta i kinodvorane su otvorene, a posjetitelji mogu dolaziti uz poštivanje strogih epidemioloških mjera. Koncerata već neko vrijeme nema u arenama i sportskim dvoranama zbog čega cijela jedna industrija pati. Primjerice u Areni zagreb koja prima 18.000 posjetitelja, moguće je organizirati koncert za 3000 ljudi.

Takva je organizacija naravno neisplativa, ali primjeri drugih država govore da se i takvo što može organizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Francuskoj se formira fond od 300 milijuna eura za pomoć live music industriji. Da se pomogne da dožive proljeće. To je jedan od modela koji mi predlažemo zajedno s udrugom organizatora i menadžerima Hrvatske. Mi tražimo od ministarstva da sufinancira određena događanja jer po sadašnjim mjerama neisplativ i organizator ga može raditi jedino s velikim financijskim gubitcima", rekao je direktor Entria, Berislav Marszalek.

Država bi trebala shvatiti da koronavirus nema radno vrijeme i pronaći način da svi mogu raditi pod istim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo