porast slučajeva / Stručnjaci zabrinuti zbog širenja pandemije: 'Preko ljeta je postalo gore, ulazimo u mračno razdoblje'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Svjetski stručnjaci su zabrinuti zbog razdoblje koje nam stiže

8.10.2020.
16:41
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Vodeći njemački dužnosnik upozorava da bi zemlja mogla imati i više od 10 000 novih slučajeva dnevno, ukoliko se ljudi ne počnu pridržavati epidemioloških mjera, prvenstveno pranja ruku i održavanja socijalne distance, piše BBC.

Moguće nekontrolirano širenje

“Trenutačno me situacija jako brine. Ne znamo kako će se stvari razvijati tijekom sljedećih nekoliko tjedana”, rekao je Lothar Wieler, voditelj Instituta Robert Koch (RKI) za zarazne bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moguće je da ćemo dnevno imati više od 10.000 novih slučajeva. Moguće je da će se virus nekontrolirano širiti”, dodao je.

Njemačka je izvijestila o velikom porastu dnevnih infekcija. Potvrđeni slučajevi koronavirusa porasli su za gotovo trećinu, na 4058. Iako su njemačke brojke još uvijek manje nego u drugim europskim državama, to je najveći broj slučajeva u posljednja 24 sata od travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Pandemija koronavirusa /

U Češkoj i Bugarskoj rekordan broj novozaraženih, Njemačka bilježi veliki porast

Image
Pandemija koronavirusa /

U Češkoj i Bugarskoj rekordan broj novozaraženih, Njemačka bilježi veliki porast

Dr. Anthony Fauci, vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti, otkrio je da se pandemijom koronavirusa ostvarila njegova najveća noćna mora u životu. Fauci je objasnio da ono što ga noću drži budnim kada je u pitanju koronavirus uglavnom ima veze sa sposobnošću virusa da se lako širi s osobe na osobu i realnost da je veliki dio populacije, uključujući starije ljude i one s postojećim oboljenjima, osjetljiviji od ostalih, javlja portal Eatthis.

“Ovo je povijesna stvar. Moramo biti sigurni da cijenimo to što će ovo jednom završiti. Jedna stvar na koju trebamo paziti je očaj. Prošli smo kroz užasnu zimu i rano proljeće. Nadali smo se da će biti bolje kada dođe ljeto. No, zapravo je postalo još gore, a sada ulazimo u novo mračno razdoblje”, kazao je Fauci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo