tri nova članka Zakona

Stupaju na snagu već od petka: Spremaju se kazne i za sve na tulumima s više od deset ljudi?

Iako su iz Stožera više puta naglašavali da ne mogu ulaziti u tuđe domove i kažnjavati ljude, izgleda da su našli rješenje

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Vijesti.hr/ 30.11.2020. u 8:19

U pripremi su tri nova članka Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kojima će se regulirati kažnjavanje građana koji se ne pridržavaju odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite i već od petka bi mogle biti u primjeni. Jedan članak odnosi se na nenošenje maski, drugi članak na javna okupljanja, a treći na privatne zabave.

Image
PACIJENTI STALNO UMIRU

RTL na intenzivnoj njezi KB Dubrava: 'Žao vam je nekoga koga ćete uspavati i staviti na respirator...'

Image
PACIJENTI STALNO UMIRU

RTL na intenzivnoj njezi KB Dubrava: 'Žao vam je nekoga koga ćete uspavati i staviti na respirator...'

Kako piše Jutarnji list, treći člankom se otvara mogućnost kažnjavanja ljudi u njihovim domovima. Iako su iz Stožera više puta naglašavali da ne mogu ulaziti u tuđe domove i kažnjavati ljude, izgleda da su našli rješenje, jer su upravo privatne zabave detektirane kao velika žarišta.

Naime, građani su i dosad imali pravo pozvati policiju ako im smeta buka i ako se susjedi ne pridržavaju kućnog reda. To spada u sferu kršenja javnog reda i mira, a sada bi osim problema koji u toj situaciji ima vlasnik stana, odnosno osoba koja je organizirala zabavu, problem mogli imati svi sudionici. 

Dakle, ako policija utvrdi da je više od 10 osoba na zabavi, svi bi mogli dobiti kaznu koja se odnosi na Odluke o ograničavanju okupljanja. Naravno, podliježu i mogućnosti kazne ako nemaju maske. Što se tiče kazni koje se tiču javnih okupljanja, više neće biti odgovaran samo organizator, nego i sami sudionici ako se okupe u većem broju od dopuštenog, u ovom slučaju 25, javlja Jutarnji.

Vijesti.hr/ 30.11.2020. u 8:19

Više s weba

Pročitajte još

Image
dugi covid

Dva čudna simptoma otkrivaju da ste imali koronu: Jedan užasava muškarce, a drugi žene

Više s weba