mali teo svašta je proživio / Trudnica zaražena koronom ispričala kako je izgledao porod: 'Teo i ja smo super, već smo stigli kući'

Dijete je negativno na koronavirus, a porod je prošao bez komplikacija

1.7.2020.
20:06
VOYO logo

Na svijet je stigla prva hrvatska beba koju je rodila majka zaražena koronavirusom. Maleni Teo rođen je jučer u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh i nije pozitivan na COVID-19.

Već je s majkom otpušten iz bolnice među članove svoje obitelji koji su svi pozitivni na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je star tek dan, Teo je u maminom trbuhu proživio svašta. Prvo veliki zagrebački potres, a onda i koronavirus. Ovaj Božji dar, što je značenje njegova imena, baš zbog svega je odlučio biti negativan. Negativan na COVID-19.

Image
testirati više? /

Masovno testiranje otkrilo: Više od 40 posto širitelja koronavirusa nije imalo simptome

Image
testirati više? /

Masovno testiranje otkrilo: Više od 40 posto širitelja koronavirusa nije imalo simptome

"Dobro smo, evo super i ja i beba. Stigli doma i sve je u najboljem redu", rekla je Melita, Covid pozitivna rodilja. Melita je rodila prirodnim putem. Trudnoća i porod. Sve je prošlo bez ijednog problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ružica Dukić/RTL
Image
Foto: Ružica Dukić/RTL

"Ja sam vam jučer navečer u 11 pukao je vodenjak. Ja sam se najavila odmah u rodilište kako smo se i dogovorili da bi me mogli čekati izolirani svi, da ne bi ne daj Bože netko od mene nešto dobio. I ja sam vam došla u četiri ujutro u rodilište gdje su me stvarno dočekali svi izolirani, u odijelima kako treba biti, sa vizirima. Vidite im eventualno malo šarenice i to je sve", izjavila je Melita.

"Pa mogu reći da je sve prošlo i rutinski i ne rutinski. Rutinski što se tiče samog porodničkog dijela. Trudnica je bila trećerotka. Sam porođaj je prošao potpuno, potpuno uredno. Dijete zdravo, trudnica dobro. Bila je opservaciji 24 sata i danas je otpuštena kući", kazao je Berivoj Mišković, predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo KB Sv. Duh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo puno sreće u stvari jer imamo novu, posve novu rađaonu. Staru još nismo rasformirali tako da smo mogli u cijelosti izolirati trudnicu, dijete, sve osoblje koje je u tome sudjelovalo. Ona je dobila detaljne upute. Gospođa je bila izuzetno motivirana da sve dobro prođe, da zaštiti i ona nas. To je njoj, rekla bih, bila jako velika briga", poručila je Višnja Nesek Adam, voditeljica kriznog stožera KB Sv. Duh.

A Melita pak kaže da liječnicima za svu pažnju i brigu zahvalna za cijeli život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgubile su sigurno jedno deset kila sa mnom, od vrućine u tom odijelu. Mene su naravno isto obukli, ne naravno komplet u odijelu jer ne bih mogla roditi, normalno", rekla je.

Zato je u komplet opremi danas otpuštena, a kad ju je sinčić koji je čekao kući da upozna brata vidio pitao je: "Mama, jesi ti doktorica". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uostalom, danima je, kaže, hodala s toplomjerom po kući, u strahu svako malo mjereći temperaturu djeci nakon saznanja da je cijela obitelj pozitivna na COVID-19. U nedjelju će biti 14 dana od prvog pozitivnog testa te se nadaju drugačijem rezultatu kako bi konačno mogli pošteno izljubiti najmlađeg člana svoje obitelji. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo