BORBA PROTIV COVIDA-19 / Tužne vijesti iz Splita: Umrla je jedna osoba iz doma za starije i nemoćne osobe

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

U odnosu na jučerašnji dan izliječeno je još 18 osoba

5.5.2020.
11:55
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Prema izvješću KBC-a Split preminula je jedna osoba stara 91 godinu, korisnica doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na covid-19 infekciju, navodi se u izvješću Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 152 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije pet je novooboljelih osoba i to iz Splita jedna, Sinja dvije, Solina jedna i Dicma jedna (privatni dom za starije i nemoćne osobe), navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

U odnosu na jučerašnji dan još je 18 osoba izliječeno od korona virusa te je do sada ukupno izliječeno 317 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od novozaraženih osoba jedna osoba je pacijent KBC-a Split koji je testiran zbog mogućeg kontakta sa zaraženom djelatnicom KBC-a Split.

Među novooboljelima tri su osobe iz samoizolacije dok je među novooboljelima jedna zdravstvena djelatnica (njegovateljica iz privatnog doma u Dicmu koja se već 14 dana nalazi u samoizolaciji i nije u kontaktu ni s korisnicima ni s djelatnicima doma). Po isteku 14 dana osoba je testirana na covid-19 infekciju i njen nalaz je pozitivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

138 zdravstvenih djelatnika se nalazi u samoizolaciji. 75 osoba je hospitalizirano. Sedam osoba je na respiratoru i to četiri iz Splitsko-dalmatinske županije i tri iz Šibensko-kninske županije. 11 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Prema izvješću KBC-a Split preminula je jedna osoba stara 91 godinu, korisnica doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na covid-19 infekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 505 slučajeva zaraze korona virusom.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo