Jedemo na tone GMO mesa / Tvorničke farme izvor su pandemije: 'Način na koji jedemo jedan je od faktora širenja virusa'

Image
Foto: Screenshot/YouTube

Nije koronavirus prvi primjer prelaska virusa sa životinje na čovjeka

21.8.2020.
9:35
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Neki stručnjaci pretpostavljaju da je koronavirus prenesen sa životinja na ljude i to na kineskim tržnicama (i drugim, sličnim vlažnim mjestima) - baš kao SARS prije njega.

Jedan od glavnih faktora širenja pandemije je način na koji ljudi jedu diljem svijeta. Osim što jedemo po prljavim mjestima, neopranih ruku, činjenica je i da jedemo na tone mesa od kojeg većina dolazi iz tvorničkih farmi. Upravo u tim ogromnim industrijaliziranim objektima životinje žive u nesanitarnim uvjetima. Uz sve to, te su životinje pod ogromnim stresom koji uništava njihov imunološki sustav i uništava ih iznutra. Također, te su tvornice napravljene da kroz njih ne prolazi ni traka sunčeve svjetlosti, kao što ne prolazi ni svjež zrak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nova otkrića o koronavirusu /

Važna saznanja za dobivanje cjepiva: Detaljan opis kako virus ulazi u ljudsku stanicu

Image
Nova otkrića o koronavirusu /

Važna saznanja za dobivanje cjepiva: Detaljan opis kako virus ulazi u ljudsku stanicu

Da stvar bude još gora, u takve životinje ubrizgavaju specifične gene (primjerice, pilićima gel za veća prsa) što ne samo da sve životinje čini identičnima, nego i genetski modificiranima. To znači da se virus može lako prenositi sa životinje na životinju, jer skoro pa i ne postoji nikakva genetska inačica koja bi ga mogla zaustaviti. 

Nije koronavirus prvi primjer 

Nije koronavirus prvi primjer prelaska virusa sa životinje na čovjeka. Sjetimo se samo svinjske i/ili ptičje gripe. Obje su ubile stotine tisuća ljudi. Primjerice, još jedan od velikih problema u mesnoj industriji je i činjenica da povećavamo opasnost od zaraze prekomjerenom međunarodnom trgovinom peradi i stoke. 

"Ovi novi virusi ptičje gripe vezani su za industrijalizaciju - naše proizvodnje peradi", rekao je biolog Michael Greger za Vox. Zato mesari, biolozi i veterinari diljem svijeta smatraju da se velike industrijske farme moraju što prije zatvoriti po zdravlje svih nas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa




.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo