HVALEVRIJEDAN PROJEKT / U 5 minuta u samoizolaciji možete zaraditi 1500 eura: 'Što je bolje od toga da budete kreativni?'

Prva nagrada je nagrada našeg internacionalnog žirija u vrijednosti od 1500 eura, rekao je Bućin

20.4.2020.
21:45
VOYO logo

Samoizolacija je za mnoge izazov, a zašto to vrijeme ne bismo iskoristili za otkrivanje nekih novih talenata? Upravo to se pitala nekolicina filmskih entuzijasta i profesionalaca te odlučila pokrenuti prvi međunarodni pandemijsko-samoizolacijski festival kratkih filmova.

"Sve je krenulo od moje želje da snimim kratak film u samoizolaciji. Ta želja je vremenom prerasla u ideju da se motiviraju i drugi ljubitelji filma", rekao je DejanBućin, glumac i direktor Corona Short Film Festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filmovi se mogu prijaviti na službenoj stranici festivala do 25. travnja. Važno da traju do pet minuta, da su snimljeni u samoizolaciji i da dosad nisu bili prikazani.

"Prva nagrada je nagrada našeg internacionalnog žirija u vrijednosti od 1500 eura, o kojoj će odlučivati naš renomirani žiri, među čijim članovima su i svjetski poznata imena kao što je TomWlaschiha, glumac iz serije Igra prijestolja", navodi Bućin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadovezao se na te riječi i Wlaschiha.

"Nitko od nas ne voli trenutačnu situaciju u kojoj se nalazimo, ali što je bolje od toga da budete kreativni? Sve što vam je potrebno su dobra kratkapriča i kamera te osnove snimanja. Veselim se pogledati vaše priče iz svih dijelova svijeta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u Seulu su tako organizirali i gledanje filmova na otvorenom u Drive-in kinu.

U normalnim uvjetima kod zagrebačke Kockice bi se nalazilo veliko filmsko platno, jer na poligon stane stotinjak automobila u kojima bi gledatelji pratili filmove. Nažalost, nakon sedam godina DriveINkinoZagreb morat će ipak pričekati neka bolja vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo zaštitara... Mi smo tu kao studenti i ne možemo nikome zabraniti izlazak iz automobila", objasnila je Ivana Bradić, voditeljica projekta DriveINkino Zagreb.

Nadaju se da će publika uskoro moći ponovno uživati u svjetlu filmskog projektora na otvorenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo