Do pet sati ujutro / U BiH do sada 150 slučajeva zaraze koronavirusom. Noću na snazi potpuna zabrana kretanja

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Od ponedjeljka navečer postupno se stavljaju u funkciju posebna šatorska naselja

24.3.2020.
10:28
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Testiranja provedena u protekla 24 sata potvrdila su kako je koronavirusom u BiH zaraženo još 13 osoba pa je ukupan broj sada 150, potvrdio je u utorak ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić.

On je novinarima u Banjoj Luci kazao kako je zaraza potvrđena kod osam muškaraca i pet žena različite životne dobi. Najveća skupina novozaraženih je upravo iz Banje Luke, gdje je zajedno s novim slučajevima do sada potvrđena zaraza kod 71 osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeranić je kazao kako je za sada samo jedna osoba kod koje je potvrđen koronavirus u teškom stanju i na respiratoru je u banjolučkoj bolnici. Svi ostali su stabilnog zdravstvenog stanja i sa simptomima od blagih do srednje teških.

Ovaj je entitetski dužnosnik kazao i kako je značajno smanjen broj osoba koje sada ulaze u BiH zbog pojačanih mjera nadzora na granici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, svi oni koji ulaze u BiH preko graničnog prijelaza kod Bosanske Gradiške sada prolaze kroz rigoroznu kontrolu zdravstvenog stanja, a osigurani su uvjeti da svi oni za koje se utvrdi da je to nužno odmah idu u šatorsko naselje u izolaciju.

"Sada slijedi osposobljavanje karantena u Bosanskom Brodu i Bosanskom Šamcu", najavio je Šeranić dodajući kako se granice moraju staviti pod puni nadzor, što za sada nije slučaj jer nema dovoljne korodinacije mjera koje poduzimaju vlasti u RS i Federaciji BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Kliničkog centra u Sarajevu Sebija Izetbegović kazala je lokalnim medijima kako će u narednih sedam dana taj medicinski centar dobiti pošiljku od 150 tisuća testova za virus SASR-CoV-2, što bi trebalo osigurati nesmetani nastavak provjera stanja svih osoba za koje se sumnja da bi mogle biti zaražene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo