nova pravila / U Hrvatskoj od danas moguće izdavanje COVID potvrda o preboljenju temeljem brzoga antigenskog testa. Evo detalja

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Do sada su se potvrde o preboljenju mogle izdavati samo na temelju PCR testa

10.3.2022.
10:02
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

U Hrvatskoj je od danas omogućeno izdavanje EU digitalnih COVID potvrda o preboljenju temeljem brzoga antigenskog testa, izvijestila je u četvrtak Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD). 

Testiranje mora biti obavljeno u ovlaštenim laboratorijima, testom koji se nalazi na EU listi pouzdanih brzih antigenskih testova. Potvrdu je moguće zatražiti i preuzeti 11. dan od prvog pozitivnog testa, a ona će biti valjanja 180 dana od dana testiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ranije evidentirane rezultate nalaza moguće je retrogradno preuzeti potvrdu o preboljenju ukoliko pozitivan nalaz brzog antigenskog testiranja nije stariji od 1. listopada 2021. godine, navodi se u priopćenju. 

AKD podsjeća da je Europska komisija donijela 22. veljače odluku koja omogućuje državama članicama da izdaju digitalne COVID potvrde o preboljenju na temelju brzih antigenskih testova. Do sada su se potvrde o preboljenju mogle izdavati samo na temelju PCR testa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo