ovo je dno / KB Dubrava opet bez struje, policija u bolnici! Bašić za RTL.hr: 'Netko je teškim predmetom razvalio sklopku'

Netko je namjerno isključio struju u bolnici

7.11.2020.
14:09
VOYO logo

U KB Dubravi ponovno je došlo do nestanka struje što je za RTL.hr potvrdio Silvio Bašić, predsjednik Upravnog vijeća bolnice. 

"Mogu potvrditi da je provaljeno u ormarić sa strujom i da je netko fizički, teškim predmetom razvaljena, odnosno uništena sklopka te da je zbog toga nestalo struje u jednom dijelu bolnice. Srećom ne u onom u kojem su pacijenti, pa nitko nije bio ugrožen, nego u onom gdje je informatička oprema. Netko je razvalio i razbio", rekao je Bašić za naš portal. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da on godinama radi u bolnici, a da ne zna gdje se nalazi sklopka. 

Policija je na terenu te istražuje okolnosti slučaja. Podsjećamo, prije tjedan dana, jedan odjel u KB Dubravi ostao je bez struje te su se respiratori morali ručno pogoniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O cijelom današnjem slučaju KB Dubrava nešto je kasnije objavila i priopćenje: 

"Jutros je na kraće vrijeme u Kliničkoj bolnici Dubrava ostao bez struje dio drugog kata bolnice na kojem se ne nalaze pacijenti, već prostori u kojima liječnici u kompjutere upisuju podatke o bolesnicima, tijeku liječenja i terapijama, te rasvjeta u hodnicima.
Tehnička služba bolnice osigurala je napajanje električnom energijom uspostavom novog izvora. Rukovoditelj tehničke službe bolnice Elkaz Čehajić ustanovio je da je mehanički oštećena brava na ormaru u kojem se nalazi električna sklopka za strujni krug u tom dijelu bolnice, te da je, očito, teškim predmetom razvaljena sklopka, zbog čega je nestalo struje na drugom katu zgrade bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prilikom jutrošnjeg dolaska u zgradu bolnice obaviješten sam od dežurnog električara da je nestalo struje u hodnicima i dijelu prostorija na drugom katu zgrade koji koriste liječnici radi obavljanja administrativnih poslova, odnosno upisa podataka o pacijentima, tijeku liječenja i svim drugim podacima,“ naveo je Elkaz Čehajić i dodao:

„Odmah smo pristupili osiguranju električne energije premještanjem druge sklopke na mjesto oštećene. Prekid je trajao oko sat i pol vremena.“

O navedenom događaju vršitelj dužnosti ravnatelja bolnice prof. dr. sc. Ivica Lukšić obavijestio je ministra zdravstva prof. dr. sc. Vilija Beroša i predsjednika Upravnog vijeća bolnice i državnog tajnika u Ministarstvu zdravstva prof. dr. sc. Silvija Bašića, a cijeli događaj prijavljen je policiji na daljnje postupanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlukom v.d. ravnatelja Lukšića u bolnici su, poučeni ovim i ranijim događajem nestanka struje u nedjelju, 1. studenog ove godine, uvedene dodatne mjere zaštite objekta te strožu kontrolu i evidentiranje ulaza i izlaza iz zgrade, a sve s ciljem da se omogući potpuna sigurnost pacijenata i bolničkog osoblja u ovom središnjem objektu u Zagrebu u kojem se liječe oboljeli od bolesti covid-19.

„Očito ovakvi događaji više nisu rezultat slučajnosti, jer za razbiti vrata na ormaru i teško oštetiti masivnu električnu sklopku potrebno je imati namjeru, vremena i teškog alata. Najkraće, ovo se može smatrati namjernim oštećenjem, a nadam se da će policija, kojoj je prijavljen cijeli događaj, utvrditi sve činjenice i odgovorne. Ono što je važno, poduzeli smo i dodatne mjere zaštite objekta i sigurnosti pacijenata i osoblja bolnice,“ izjavio je v.d. ravnatelja Klinike bolnice Dubrava prof. dr. sc. Ivica Lukšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo