preventivno / U riječkoj bolnici petero korisnika doma iz Delnica: Zaraza se proširila nakon što je zaražena jedna od njegovateljica?

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Testirano je 47 osoba iz doma u Delnicama, kod njih 28 potvrđen je koronavirus

24.9.2020.
14:09
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović izjavio je u četvrtak da je petero korisnika Doma za starije osobe u Delnicama s izraženijim simptomima koronavirusa preventivno smješteno u riječku bolnicu, a da ih je većina zaraženih bez simptoma ili s blažim simptomima.

Mićović je naglasio da je to do sada najveći dnevni broj zaraženih u Primorsko-goranskoj županiji, a procjenjuje se da se zaraza proširila nakon što je zaražena jedna od njegovateljica u domu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu u četvrtak ujutro su izvijestili da je u Primorsko-goranskoj županiji potvrđena zaraza koronavirusom kod još 36 osoba, od kojih je 28 korisnika Doma za starije osobe u Delnicama.

Testirano je 47 osoba iz doma u Delnicama, kod njih 28 potvrđen je koronavirus, svi će biti odgovarajuće zbrinuti, a ostalih osam zaraženih osoba su kontakti ranije zaraženih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje u Domu za starije osobe u Delnicama komentirao je uoči sjednice Županijske skupštine i župan Zlatko Komadina rekavši da mu je žao što Gorski kotar više nije "korona free zona." Rekao je da je testirano više od 90 korisnika te da će svi korisnici i djelatnici uskoro biti testirani na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo