Prvi put ovakva odluka / U Seulu obavezno nošenje maski u zatvorenim i vanjskim javnim prostorima, raste broj zaraženih

Image
Foto: Photos

Vlasti strahuju da je Južna Koreja na rubu nove epidemije

24.8.2020.
10:02
Photos
VOYO logo

Južnokorejska prijestolnica u ponedjeljak je prvi put naredila obavezno nošenje maski u zatvorenim i vanjskim javnim prostorima, dok se bori protiv rasta broja novozaraženih koronavirusom na svom gusto naseljenom području. 

Gradske vlasti su u svibnju naredile da se maske nose u javnom prijevozu i taksijima, no nedavno ubrzano širenje virusa zabrinulo je zdravstvene vlasti koje promišljaju o uvođenju najstrožeg socijalnog distanciranja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STANJE PO ŽUPANIJAMA /

Splitsko područje i Zagreb na više od 100 novozaraženih! Stožer se od 14 sati obraća javnosti

Image
STANJE PO ŽUPANIJAMA /

Splitsko područje i Zagreb na više od 100 novozaraženih! Stožer se od 14 sati obraća javnosti

„Ako ovaj tjedan ne uspijemo izravnati krivulju, bit ćemo suočeni s vrlo velikom krizom u kojoj će se virus proširiti na cijelu naciju“, rekao je dužnosnik ministarstva zdravstva Yoon Tae-ho.

Južnokorejski centar za kontrolu i sprečavanje bolesti (KCDC) izvijestio je u nedjelju u ponoć o 266 novih slučajeva zaraze, što je pad s 397 koliko ih je bilo dan ranije, no još jedan u nizu od više od tjedan dana s troznamenkastim brojem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južna Koreja je sveukupno zabilježila 17.665 slučajeva koronavirusa, s 309 smrtnih ishoda.

Ta azijska država ranije je hvaljena zbog svog upravljanja zdravstvenom krizom, obilježenog raširenim testiranjem i agresivnim praćenjem kontakata, no Yoon ističe da zdravstvene vlasti sada ne mogu odrediti izvore zaraze za oko 20 posto novih slučajeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korejce je pozvao da koliko mogu izbjegavaju izlazak iz kuće. Vlada u Seulu je proširila mjere socijalnog distanciranja i na druge dijelove države, poput zabrane susreta u crkvama i zatvaranja noćnih klubova i kafića. 

Vlasti strahuju da je Južna Koreja na rubu nove epidemije diljem države jer broj novih slučajeva ustrajno raste u svih 17 regija. Zbog toga zdravstvene službe u slučaju daljnjeg rasta broja novozaraženih razmišljaju o uvođenju najstrožih mjera kojima bi se zatvorile škole i uredi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo