nove brojke / U Zagrebu 34 novozaražene osobe, nastava po postojećem modelu još ovaj tjedan, a u petak nove informacije

Image
Foto: RTL

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama za socijalnu skrb u protekla 24 sata potvrđeno je 13 pozitivnih korisnika i jedan djelatnik.

25.1.2021.
12:20
RTL
VOYO logo

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 34 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutačno je 400 aktivnih slučajeva zaraze, izvijestio je u ponedjeljak zagrebački Stožer civilne zaštite.

Pomoćnica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Cecilija Rotim izvijestila je da je danas ukupno 34 novooboljelih osoba prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Trenutačno u Gradu Zagrebu imamo 400 aktivnih slučajeva, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekla je da su u Nastavnom zavodu u protekla 24 sata testirali 406 uzoraka od čega je 20 nalaza pozitivno. Kontaktirano je 68 osoba i posljedično tome određeno je 47 mjera samoizolacije.

Image
134 NOVOZARAŽENIH /

Božinović: 'Ne možemo ići prema većim popuštanjima.' Komentirao je i zabavu u KB Dubrava

Image
134 NOVOZARAŽENIH /

Božinović: 'Ne možemo ići prema većim popuštanjima.' Komentirao je i zabavu u KB Dubrava

Od 68 obrađenih osoba, 19 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 32 osobe su kontakt covid pozitivnih osoba, za 10 osoba obrada je još u tijeku, za tri osobe mogućnost izloženosti virusu je tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama, dok su dvije osobe obrađene kod liječnika obiteljske medicine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama za socijalnu skrb u protekla 24 sata potvrđeno je 13 pozitivnih korisnika i jedan djelatnik. U školama nije bilo potrebe za novim mjerama samoizolacije i izolacije.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč istaknuo je da je od 22. do 24. siječnja kroz covid ambulante domova zdravlja prošlo 688 korisnika. Samoizolacija je određena u 14 slučajeva, 247 ih je upućeno na testiranje.  Provedeno je 491 brzo antigensko testiranje, od kojih je 87 bilo pozitivno, što je prosjek od 17,7 posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravstveni sustav radi pod opterećenjem, dodao je. Pozitivno je 55 djelatnika, 38 ih je u samoizolaciji, a u zdravstvenim ustanovama gradskog sustava nalaze se 34 oboljela pacijenta.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić pozvala je građane da nastave s pridržavanjem epidemioloških mjera. Što se tiče mjera koje je donio zagrebački Stožer, podsjetila je da im rok ističe u četvrtak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovaramo i analiziramo učinke postojećih mjera. Na sjednici Stožera u petak detaljno ćemo izvijestiti što smo odlučili glede postojećih mjera. Do četvrtka se ništa ne mijenja", poručila je Majić.

Dodala je da je za škole s resornim Ministarstvom dogovoreno da se nastava odvija po postojećem modelu još ovaj tjedan, a u petak će izaći s preciznijim informacijama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče sanacije objekata od potresa, gradske službe do danas su postupale na 17.918 lokacija i prikupile 39.595 tona građevinskog otpada.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo