novi podaci / U Zagrebu 417 novooboljelih i 466 oporavljenih osoba više nego jučer

Image
Foto: RTL

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 31 učenika, četiri nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola, te devet učenika srednjih škola.

15.12.2020.
12:12
RTL
VOYO logo

 Prema podatcima Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), u protekla 24 sata na području grada Zagreba evidentirano je 417 novooboljelih osoba od bolesti covid-19, a broj potencijalno oporavljenih i ozdravljenih je za 466 osoba veći u odnosu na prethodne podatke.

Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar" priopćio je u utorak da je, prema podatcima HZJZ, ukupan broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih 32.625, što je 466 osoba više nego jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljena su 1124 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 246 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 574 osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 1146 osoba.

Od 574 obrađenih osoba 168 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 269 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba, a kod njih 12 moguća je izloženost u zdravstvenim ustanovama, 14 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 52 osobe obrada je još u tijeku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
stožer objavio /

Preminule su 73 osobe, 2360 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Image
stožer objavio /

Preminule su 73 osobe, 2360 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Kod 17 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a šestero djece školske dobi u obradi su liječnika školske medicine, dok su obradu 33 osobe završili liječnici obiteljske medicine. Tri su osobe doputovale iz Austrije, Njemačke i Italije.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi troje korisnika i pet djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 31 učenika, četiri nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola, te devet učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 650 učenika osnovnih te 156 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se osam osoba, a trenutačno su u Gradu Zagrebu 3154 aktivna slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo