cijepljenje populacije / U Zagrebu je počela druga faza cijepljenja, ali ne onako kako je najavljivano: Provjerili smo kako je protekao prvi dan

Građane će cijepiti oko 400 liječničkih timova

22.2.2021.
18:35
VOYO logo

U Zagrebu je počela druga faza cijepljenja, ali ne onako masovno kako se najavljivalo. Stariji i kronični bolesnici mogli su primiti svoju dozu tek na nekoliko punktova u domovima zdravlja.

Sutra će to biti na svih 19, zainteresiranih je oko 85 tisuća građana, a u cijepljenju će pomoći i dva Zavoda za javno zdravstvo. Provjerili smo kako je protekao prvi dan i je li sve spremno za sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga faza cijepljenja prvo je počela u Domu zdravlja Centar.

Image
Na punktovima, u domovima... /

Danas kreće masovno cijepljenje u Zagrebu - prvi na redu su stariji od 65 i kronični bolesnici

Image
Na punktovima, u domovima... /

Danas kreće masovno cijepljenje u Zagrebu - prvi na redu su stariji od 65 i kronični bolesnici

''Ništa nije boljelo i super. Konačno je krenulo to cijepljenje pa se nadam da ćemo biti malo mirniji'', rekla je gospođa Branka.

U čekaonici red. ''Sad kad smo počeli danas prvi smo bili. Ja sam se još zapisala, cjepivo nije bilo ni na vidiku, tako da smo odmah došli na red'', kazala je gospođa Barbara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Rekli su da dođemo u dva popodne i da ćemo cijepiti. Rekli su to. I tak smo i došli'', rekao je gospodin Josip.

Građane će cijepiti oko 400 liječničkih timova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pitanja ima, naravno. Pacijenti su zainteresirani. To je nama i drago u krajnjoj liniji. Pitanja su najčešće vezana uz zaštitu, koliko je to dobro cjepivo, nuspojava hoće li ili neće biti'', rekao je liječnik obiteljske medicine Andrej Ćuš.

Uz punktove, cijepit će se i u NZJZ-u

Ovo je najveći punkt na istoku grada. U Sesvetama je sve spremno za sutra. Cjepivo je stiglo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sutra se dolaze cijepiti ona najstarija populacija, oni stariji od 80. Kako je svaki tim morao odabrati 30 ljudi jer smo po timu dobili 30 doza, naravno da to ovisi i o starosti ambulante, odnosno koliko imate onih starijih ljudi'', kazala je Martina Anić, koordinatorica za cijepljene u Zagrebu.

Mole da im se jave oni koji neće doći na zakazani termin.

'Imamo 85 000 zainteresiranih građana iz prioritetne skupine dva. Govorimo o starijim građanima i kroničnim bolesnicima. Interes za cijepljenje je sve veći i veći'', rekla je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Sandra Šikić.

Uz punktove u domovima zdravlja, cijepit će se i u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar, ali od sutra ujutro i u organizaciji HZJZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi smo naručili svakih pola sata po 60 pacijenata koji su se stavili na liste svojih liječnika. Kontrolirano će dolaziti čitav dan. Računamo da ćemo cijepiti 900 – 1000 osoba'', rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Kada i koliko cjepiva stiže?

Sad su na redu stariji i kronični bolesnici kojih u Hrvatskoj ima oko milijun i 300 tisuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je inače u Hrvatskoj cijepljeno 108 tisuća ljudi, a obje je doze primilo tek njih 58 tisuća - sve naravno zbog manjka cjepiva koje ipak uskoro u većem broju stiže u zemlju. Ovog bi tjedna u Hrvatsku trebalo stići 23 tisuće 400 doza Pfizerova cjepiva, 16 tisuća 800 Moderne i gotovo 53 tisuće AstraZenece.

Do kraja ožujka Nacionalni stožer očekuje ukupno 508.630 doza cjepiva što će omogućiti stvarno masovnije cijepljenje opće populacije.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo