Potvrđeno je / U Zagrebu se od ponedjeljka zatvaraju vrtići, Bandić poručio: 'Ne širite paniku i nemojte ići u veliku kupnju'

Image
Foto: RTL

Zbog situacije s koronavirusom donesena je odluka o zatvaranju vrtića i škola

13.3.2020.
12:32
RTL
VOYO logo

Grad Zagreb održao je konferenciju za novinare zbog nastale situacije s koronavirusom. Najvažnija odluka koju su donijeli je da se zatvaraju vrtići. 

"Gradonačelnik je donio odluku da od ponedjeljka neće raditi vrtići", rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradske ljekarne će nastojati da ničega ne nedostaje. Iz URIHO-a su rekli kako će izrađivati dnevno 5000 do 7000 maski za lice jer je potražnja golema.  

"Sve ustanove su u stanju pripravnosti. Okolnosti će diktirati postupke", rekao je pročelnik zagrebačkoga Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveli su i kako se svi autobusi i tramvaji u javnom prometu dezinficiraju triput dnevno.

"Zakrčeni su nam telefoni, danas uvodimo nove linije, s ministrom smo dogovorili testove, nabavili ih 1700, od ponedjeljka kreću. Bit će dva kontejnera ispred Zavoda gdje će se uzimati uzorci", rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, dr. Zvonimir Šostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić: "Pozivam sve na odgovornost"

Pavle Kalinić, pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama poručio je ljudima da ne kupuju prekomjerno i ne stvaraju zalihe.

S njime se složio i gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim ozdravljenje onima koji su inficirani. Pozivam sugrađane na odgovornost. Drugo što želim je da budemo razboriti i treće, da budemo hladne glave i bez panike. Opasno je podcijeniti epidemiju, a još je gore širiti paniku. 

Želim da budemo solidarni u nesreći i zajedno. Pozivam sugrađane, posebno umirovljenike da ne hrle u megašoping i ne prazne police i ne stvaraju zalihe. Pozivam i institucije da kontroliraju cijene. Kao što u ratu imate pse rata i ratne profitere, tako se sada mogu pojaviti 'psi profita'", zaključio je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj je zasad 31 osoba zaražena koronavirusom.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo