od slavonije do dalmacije / U županijama raste broj zaraženih: Zagreb oborio rekord - danas čak 126 novih slučajeva korone!

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Broj zaraženih opet raste

8.10.2020.
10:03
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska danas ima najveći broj novozaraženih od kad je krenula epidemija koronavirusa - čak 542! 

Evidentan je porast novih slučajeva u većinu županija, a Grad Zagreb je također oborio sve dosadašnje crne rekorde sa čak 126 novopozitivnih, neslužbeno doznaje RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službene podatke zagrebački stožer objavit će u 11 sati. 

Porast i u Slavoniji i Dalmaciji 

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je o 56 novih slučajeva zaraze. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše novopozitivnih je s područja Osijeka, njih 23, a u Đakovu je potvrđeno 14 novih slučajeva. Tri novopozitivne osobe su s područja Našica, po dvije osobe s Belog Manastira i Valpova te općine Bilje, a po jedna zaražena osoba je s područja grada Belišće te općina Đurđenovac, Antunovac, Jagodnjak, Petlovac, Petrijevci, Strizivojna, Trnava, Vuka i Kneževi Vinogradi.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 30 novooboljelih od koronavirusa. Među novooboljelima 10 je osoba iz Vinkovaca, sedam iz Vukovara, po dvije iz Starih Jankovaca, Bogdanovaca i Petrovaca te po jedna osoba iz Jarmine, Ivankova, Gunje, Cerića, Komletinaca, Otoka i Opatovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nije dobro /

Ovo je stvarno zabrinjavajuće: Stožer javlja da su 542 nova slučaja zaraze, jedna osoba preminula

Image
Nije dobro /

Ovo je stvarno zabrinjavajuće: Stožer javlja da su 542 nova slučaja zaraze, jedna osoba preminula

Od početka epidemije, u županiji je zaražena 1001 osoba, od kojih je njih 828 izliječeno, a 18 ih je umrlo. Trenutno je 13 osoba hospitalizirano dok se u samoizolaciji nalazi 745 osoba. U protekla 24 sata testirane su 152 osobe, te je testiranih do sada 12821 osoba.

Iz sustava obrazovanja obolio je jedan nastavnik i 32 učenika, a u samoizolaciji je devet nastavnika i 361 učenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 864 obrađena testa, danas je 48 novooboljelih osoba, objavio je županijski Stožer. 

Među novozaraženima je 15 osoba iz Splita, šest iz Trilja, po pet osoba iz Solina, tri iz Imotskog, po dvije osobe iz Kaštela, Makarske i Omiša te po jedan novi slučaj u Dugom Ratu, Lovreću, Muću, Otoku, Podstrani, Prološcu, Segetu i Vrgorcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz 48 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije, još je sedam stranih državljana pozitivno na COVID-19, od čega dvoje studenata studija na engleskom jeziku Medicinskog fakulteta u Splitu.

Bjelovar: Među osam novozaraženih koronavirusom i srednjoškolski učenik

Osam je novih slučajeva zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a među njima i jedan učenik bjelovarske srednje škole zbog čega je jedan razred i sedam nastavnika stavljeno u samoizolaciju, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet novooboljelih osoba s područja je grada Bjelovara, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Garešnice, općine Rovišće i općine Severin.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji trenutno je 56 aktivnih slučajeva zaraze, a u samoizolaciji je 465 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebačkoj županiji 23 nova slučaja zaraze koronavirusom

U Zagrebačkoj županiji u zadnjih 24 sata zabilježena su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je u četvrtak stožer civilne zaštite te županije.

Osam je novoboljelih osoba u Velikoj Gorici, pet u Dugom Selu, četiri u općini Rugvica. Dvije novooboljele osobe su u Svetom Ivanu Zelini, a po jedna novooboljela osoba je u Svetoj Nedelji, Zaprešiću, Jastrebarskom te općini Gradec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 23 novooboljelih osoba 13 su kontakti prethodno oboljelih, tri slučaja su povezana s domom za starije na području općine Rugvice, dok je za sedam slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 81 osobu.

U samoizolaciji je jedan razred srednje škole u Zaprešiću te dva razreda osnovne škole u Velikoj Gorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zadarskoj županiji 13 novooboljelih

U zadnja 24 sata Zadarska županija bilježi 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a riječ je uglavnom o obiteljskim kontaktima s dosad zaraženim osobama, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer Civilne zaštite.

Među novozaraženima sedmero ih je iz Zadra, troje iz Paga te po jedna osoba iz Starigrada, Sukošana i Vrsi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 258 uzoraka, u izolaciji i samoizolaciji je 245 osoba, a ukupno je u županiji 165 aktivnih slučajeva.

Na Covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 13 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 21 novi slučaj zaraze koronavirusom

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, a šest osoba je izliječeno, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Među zaraženima je jedanaest osoba iz Dubrovnika, od kojih pet muških i šest ženskih, a pritom je epidemiološka veza utvrđena za četiri muške i pet ženskih osoba. Pozitivne su i dvije muške osobe iz Konavala s utvrđenom epidemiološkom vezom, kao i pet osoba iz Kule Norinske, odnosno dvije muške i tri ženske s utvrđenom epidemiološkom vezom. Zaražene su i dvije muške osobe iz Metkovića i jedna muška osoba iz Župe dubrovačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od šest izliječenih osoba dvije su iz Dubrovnika a po jedna iz Metkovića, Orebića, Kule Norinske i Župe dubrovačke.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se deset osoba. U samoizolaciji se nalazi 428 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, što je ukupno 83 od početka pandemije. Od početka pandemije analizirano je ukupno 15 606 uzoraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Lici četiri novooboljela

U Ličko senjskoj županiji četiri su nova slučaja Covida 19, no ni jedan od njih nje vezan za Dom za starije i nemoćne u Gospiću gdje je u nedjelju otkrivena zaraza kod većeg broja korisnika i osoblja, potvrđeno je Hini iz tog doma.

Kako je u četvrtak javio Stožer Civilne zaštite, četiri novooboljele osobe su iz Gospića, Otočca, Perušića i Brinja. Traje epidemiološka obrada njihovih kontakata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je u Ličko-senjskoj županiji oboljelo 240 osoba, 173 je izliječenih, dvoje ih je umrlo, a sada je 65 aktivnih slučaja. 

Trenutno je najviše zaraženih u Gospiću (47), Otočcu (11),  Perušiću (5) te po jedna osoba u Udbini i Brinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoizolaciji je 228 osoba, a policija u provjerama nije utvrdila nepoštivanje izrečenih mjera.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo