nisu bliski kontakti / Unatoč sastanku sa zaraženim zastupnikom, ravnatelj policije i pomoćnik ne moraju u samoizolaciju

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Zastupnici koji su u srijedu bili sa njim na sjednici odbora iz predostrožnosti neće doći u Hrvatski sabor.

16.10.2020.
12:54
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Ravnatelja policije i njegovog pomoćnika, koji su u srijedu bili na sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost sa zaraženim zastupnikom Frankom Vidovićem (SDP), epidemiolozi ne smatraju bliskim kontaktima covid pozitivne osobe, doznaje se u MUP-u

"Nadležni epidemiolog je nakon provedenog epidemiološkog izvida konstatirao da se glavni ravnatelj policije Nikola Milina i njegov pomoćnik, načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac, ne smatraju bliskim kontaktima covid pozitivne osobe koja je bila prisutna na sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost", izvijestio je MUP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
franko vidović zaražen /

SDP-ovac pozitivan na koronu: S njim su bili šefica DORH-a, ravnateljica USKOK-a, glavni ravnatelj policije...

Image
franko vidović zaražen /

SDP-ovac pozitivan na koronu: S njim su bili šefica DORH-a, ravnateljica USKOK-a, glavni ravnatelj policije...

Iz Sabora su u petak ujutro potvrdili da je Vidović pozitivan na koronavirus te da zastupnici koji su u srijedu bili sa njim na sjednici odbora, u petak iz predostrožnosti neće doći u Hrvatski sabor.

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u srijedu je, na zatvorenoj dvosatnoj sjednici, raspravljao o koruptivnoj aferi Janaf i curenju informacija. Na toj je sjednici uz članove odbora i policijske čelnike bio i niz drugih sudionika, među njima i glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, šefica Uskoka Vanja Marušić i šef SOA-e Daniel Markić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz MUP-a su ranije poručili da čak i da je određena samoizolacija za policijske čelnike ne bi došlo do zastoja u sustavu rukovođenja niti odlučivanja, budući da navedna radna mjesta imaju određene institute zamjenika i pomoćnika.

Iz Državnog odvjetništva su poručili da čekaju upute epidemiologa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rad Državnog odvjetništva Republike Hrvatske ni u jednom trenutku nije i neće biti doveden u pitanje s obzirom da Zakon o državnom odvjetništvu propisuje tko ju mijenja u njenoj odsutnosti, pri čemu je potrebno znati da Glavna državna odvjetnica RH ima prvog zamjenika i još 24 zamjenika", izvijestio je DORH.

Naglašavaju i da u slučaju da epidemiolozi odrede izolaciju glavna državna odvjetnica veći dio svojih poslova može obavljati od kuće "koristeći sredstva elektroničke komunikacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo