Lokalni stožeri / Novi zaraženi u staračkom domu! Čak 13 korisnika oboljelo u Koprivničko-križevačkoj županiji

Evo kakva je situacija u posljednjih 24 sata u županijama

22.4.2020.
13:45
VOYO logo

U Hrvatskoj je 1908 ljudi zaraženo koronavirusom, objavio je to u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite RH. U 24 sata imamo 27 novooboljelih. Preminula je još jedna osoba.

Ukupno je 48 osoba preminulo od koronavirusa, dok je ozdravila 801 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijski stožeri objavljuju najnovije podatke o stanju s koronavirusom na svojim područjima.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međimurska županija ni osmi dan nema novozaraženih osoba koronavirusom. U proteklih 24 sata, testirano je 15 osoba i svi nalazi su negativni. 

KOPRIVNIČKO-KRIŽEAČKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije maloprije je izvijestio kako u proteklih 24 sata na području naše županije čak novih 16 osoba zaraženih koronavirusom, i to 13 štićenika Doma za starije i nemoćne, 2 zaposlenika Doma i jedna zdravstvena osoba", rekao je Ratko Ljubić, načelnik stožera, piše Podravski.

"Intenzivno smo pristutni u Domu i dogovaramo daljnje mjere, svi će biti hospitalizirani, dvoje je imalo manje smetnje, a ostali nisu ni imali simptome bolesti. Proširit će uzimanje obrisaka svih štićenika u stacionaru, a testirat će i dosad negativne. Danji koraci će biti usmjereni na grupiranje i izolaciju osoba kontakata te dezinfekciju svih prostorija. Bit će još pozitivnih, to je sigurno", rekla je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

U Krapinsko-zagorskoj županiji u 24 sata jedna je novozaražena osoba. Župan Željko Kolar je najavio da će, ako bude dobra epidemiloška situacija, idući tjedan zatražiti priključenje te županije Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji kao jedinstvenom području bez e-propusnica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o tome pročitajte OVDJE.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji nema novozaraženih od koronavirusa, a još dvije osobe su ozdravile.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od koronavirusa. U proteklih 13 dana na području županije zabilježen je samo jedan slučaj oboljenja. U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 20 pozitivnih slučajeva od čega je 16 aktivnih te 3 osobe koje su ozdravile i 1 preminula osoba.  

GRAD ZAGREB

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu je dvoje novozaraženih koronavirusom, objavljeno je na press konferenciji Stožera. Jučer je testirano 220 osoba. Još su dva retestirana pozitivna. Ukupno je 454 pozitivnih. 

Više s press konferencije pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a zabilježena su i tri nova slučaja oporavka. Ukupan broj do sada oboljelih time je narastao na 37, a ozdravilo je ukupno 30 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se pet osoba, a s obzirom da se jednoj osobi zdravstveno stanje pogoršalo, prebačena je u Zagreb te se sada dvije osobe s našeg područja liječe u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", piše eVaraždin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Od 32 pacijenata s područja Sisačko-moslavačke županije, 12 pacijenata je ozdravilo (7 iz Siska, 2 iz Petrinje, jedna pacijentica iz Lekenika, jedan pacijent iz Novske i jedan s područja općine Velika Ludina), te je sada 20pozitivnih pacijenta na županijskom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Četvrti dan za redom nema novooboljelih osoba u Ličko-senjskoj županiji. U posljednjih 24 sata uzeta su 53 uzorka od kojih su 43 negativna te se čekaju rezultati 10 testiranja. Ukupno su oboljele 22 osobe od koronavirusa od čega je jedna osoba izliječena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protekla 24 sata utvrđeno je jedno kršenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do srijede do 11 sati evidentirano je 125 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o jednoj osobi više kojoj je potvrđen koronavirus, ali i 8 osoba više koje su izliječene. Do sada je ukupno izliječena 31 osoba, a tri su preminule.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24 sata testirano je 146 uzoraka, od kojih su dva bila pozitivna na koronavirus. Riječ je o medicinskim djelatnicima KBC-a Osijek koji su već bili u karanteni, piše SiB.

Hospitaliziranih je 20. Nitko nije na respiratoru. Preminulih je 7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

"Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 49 osoba na koronavirus te je evidentirana jedna novozaražena osoba na području Karlovačke županije. Radi se o osobi koja je povratnik iz Austrije te je bila u samoizolaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je također na hospitalizaciju u Opću bolnicu Karlovac dovezena COVID pozitivna osoba koja je do sada liječena u Stubičkim toplicama, gdje je i utvrđena zaraza", izvijestio je Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Još je 10 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita 5, Makarske 4 (svi novooboljeli korisnici su doma za starije i nemoćne osobe Makarska ) i Trogira 1.

Među novooboljelim osobama jedna je zdravstvena djelatnica i to njegovateljica doma za starije i nemoćne osobe Split smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Osoba je bila u kućnoj samoizolaciji i nije bila u kontaktu sa korisnicima doma za starije i nemoćne kao ni sa ostalim djelatnicima doma za starije i nemoćne.

Dvije osobe su iz samoizolacije. Hospitalizirano je 104 ljudi. Sedam osoba nalazi se na respiratoru.

Na području Splitsko dalmatinske županije do sada je zabilježeno 434 slučaja zaraze koronavirusom od toga je 97 osoba izliječeno te je na dan 22.04.2020. na području Splitsko dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju 337 osoba.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Još je jedna osoba s područja Šibensko-kninske županije pozitivna na koronavirus. Riječ je o osobi s područja Grada Vodica koja je obiteljski kontakt s prethodno oboljelom osobom. Od početka epidemije na području županije broj zaraženih osoba je 83 od kojih je 27 ozdravljenih osoba.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 8 osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Požeško-slavonska županija danas nema nijednog novooboljelog od koronavirusa. Također Stožer je objavio kako u županiji nemaju više nijednu pozitivnu osobu. 

"Za tri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus stigli su dvostruki negativni nalazi", rekli su.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Primorsko-goranska županija i dalje je "najzdravija" hrvatska županija po broju oboljelih od koronavirusa na 100.000 stanovnika. Danas nema novooboljelih osoba te je trenutno u toj županiji 41 osoba zaražena koronavirusom. Do sada je 29 osoba ozdravilo, piše Riječanin.

Informacija koju su plasirali neki mediji da je još jedna osoba preminula bila je pogrešna. 

ZADARSKA ŽUPANIJA

"Imamo jednu novu zaraženu osobu, što je ukupno 83. Imamo 14 izliječenih", objavio je to Stožer zadarske županije.

Nijedan pacijent nije na respiratoru.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novih pozitivnih osoba na koronavirus te tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje iznosi ukupno 37.

U protekla 24 sata testirano je 33 osobe, što čini ukupno testiranih do sada na području županije 693.

Trenutno u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema izliječenih osoba od koronavirusa.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Unutar 24 sata ispitano je 64 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus tako da nema novooboljelih.

Izliječene su 4 osobe, što čini ukupno 70 izliječenih od koronavirusa u Istarskoj županiji.

Trenutno je na ispitivanju 5 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus, koji su uzeti na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

U Općoj bolnici Bjelovar u protekla 24 sata testirano je 13 osoba na koronavirus i za svih 13 osoba nalazi su negativni. Tako je sada prošlo tjedan dana od zadnjeg zabilježenog slučaja oboljenja od koronavirusa na području naše županije u kojoj je do sada bilo potvrđeno 10 osoba zaraženih koronavirusom od kojih je njih 4 ozdravilo.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nije zaražen ni jedan zdravstveni djelatnik koronavirusom.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Pet je novooboljelih od koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije, objavio je to jutros Stožer. U toj županiji novozaraženih nije bilo čak 22 dana.

Među oboljelima, nalaze se dva člana obitelji supružnika koji su do sada bili jedini zaraženi na našem području. Muškarac je ozdravio, dok je žena, zajedno s dvoje članova obitelji, Covid-19 pozitivna. Ostaju u samoizolaciji.

U drugim slučajevima, riječ je o supružnicima, također bez simptoma, kao i o jednoj zaposlenici doma za starije koja je bila na godišnjem odmoru i koja se danas trebala vratiti na posao, piše Informativni centar Virovitica.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo