Biden obećao / Vlada SAD-a planira do ljeta imati dovoljno cjepiva za većinu Amerikanaca: Kupit će još 200 milijuna doza cjepiva

Image
Foto: AP Images

Kako bi bilo potpuno učinkovito cjepivo zahtijeva dvije doze po osobi

27.1.2021.
7:21
AP Images
VOYO logo

Bidenova administracija kupit će još 200 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa u pokušaju ispunjavanja obećanja novog predsjednika da će obuzdati pandemiju, rekao je u utorak visoki američki dužnosnik.

Biden, koji je na dužnost stupio prošlog tjedna, u utrci je za obuzdavanje virusa dok brže šireće inačice prijete povećanim brojem smrtnih slučajeva diljem već teško pogođenih Sjedinjenih Država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnosnik koji nije želio biti imenovan kazao je da će vlada izvijestiti guvernere o svojim planovima da poveća količinu cjepiva koje ide tim lokalnim samoupravama na 10 milijuna doza tjedno tijekom sljedeća tri tjedna, u odnosu na trenutnih 8,6 milijuna, prenosi Reuters.

Planiraju kupiti po 100 milijuna doza cjepiva Pfizera i Moderne, povećavajući ukupni broj doza na 600 milijuna, a isporuka se očekuje do ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi bilo potpuno učinkovito cjepivo zahtijeva dvije doze po osobi što znači da bi s novom nabavom trebala biti pokrivena većina SAD-a s 331 milijun stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo