Situacija je ozbiljna / WHO zabrinut zbog ubrzanog širenja korone u Africi i među urođenicima: 'Sad moramo spašavati živote'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Koronavirusom je u svijetu zaraženo 14,5 milijuna ljudi, a više od 600.000 ih je umrlo

20.7.2020.
20:16
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) izrazila je u ponedjeljak zabrinutost zbog ubrzanog širenja koronavirusa u Africi i među starosjedilačkim stanovništvom diljem svijeta.

"Vrlo sam zabrinut zbog činjenice da počinjemo svjedočiti ubrzanju bolesti u Africi i to svi trebamo shvatiti vrlo ozbiljno i pokazati solidarnost prema zemljama u kojima se to događa", rekao je direktor za hitne zdravstvene situacije WHO-a Michael Ryan na konferenciji za novinare u Ženevi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Epidemija u Južnoafričkoj Republici trebala bi biti upozorenje ostatku kontinenta da ojača praćenje bolesti", dodao je.

JAR je u subotu registrirao nova 13.373 slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
borba s covidom-19 /

Capak otkrio nove mjere za koncerte: 'Sjedenje, a ne stajanje. Ulaznice se kupuju elektronskim putem'

"Bocvana, Kenija, Namibija, Zambija i Zimbabve također su ustvrdili znatno povećanje broja novih slučajeva u posljednjih tjedan dana", istaknuo je Ryan.

"Iako su brojevi u tim drugim zemljama manji, mislim da počinjemo svjedočiti kontinuiranom ubrzanju transmisije u brojnim zemljama subsaharske Afrike i mislim da to moramo uzeti vrlo ozbiljno", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni direktor WHO-a također je upozorio da su domorodački narodi koje čini pola milijuna ljudi širom svijeta posebno osjetljivi na pandemiju koronavirusa zbog vrlo loših životnih uvjeta.

"Sada moramo spašavati živote"

Tedros Adhanom Ghebreyesus rekao je da je od 6. srpnja bilo više od 70.000 prijavljenih slučajeva među urođeničkim stanovništvom u objema Amerikama te više od dvije tisuće umrlih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatražio je od država da poduzmu sve potrebne zdravstvene mjere, s posebnim naglaskom na otkrivanju kontakata, kako bi se zaustavilo ubrzano širenje covida-19.

"Ne moramo čekati cjepivo. Sada moramo spašavati živote", poručio je iz Ženeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koronavirusom je u svijetu zaraženo 14,5 milijuna ljudi, a više od 600.000 ih je umrlo.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo