povećavaju se kapaciteti / Za PCR se čeka i po tjedan dana, gotovo do preboljenja: Zdravi se idu testirati, a bolesni čekaju doma na svoj red

Od 20 tisuća testova pozitivnih je čak 8817, a u Splitsko dalmatinskoj županiji pozitivno je gotovo 70 posto testiranih

8.1.2022.
18:50
VOYO logo

Gužva, gužva i opet gužva. Na tri zagrebačke PCR lokacije koje je obišla RTL-ova ekipa ista priča. Štapić u nos postao je nedostižan prestiž.

Zvonimir Torbarina iz Zagreba na red za testiranje je došao za tjedan dana. Dok je Filip Šajatović na test čekao i više od tjedan dana, a čuo je i da su neki uspjeli doći na red za PCR testiranje preko veze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolone automobila za dolazak na testiranje su izgleda vrhunac borbe s koronom u Hrvatskoj poslijednjih nekoliko dana. Imate možda COVID? Hoćete se PCR testirati? Nema problema dođite za pet-šest dana ili naravno ako si možete srediti nekako preko reda.

Image
zaraza na utakmici /

Saznalo se tko je Đokovića vjerojatno zarazio koronom! A srpski protojerej u Australiji karantenu je usporedio sa zatvorom

Image
zaraza na utakmici /

Saznalo se tko je Đokovića vjerojatno zarazio koronom! A srpski protojerej u Australiji karantenu je usporedio sa zatvorom

Dinko Šimunović ne zna nikoga tko mu može srediti testranje preko reda pa je doslovno došao danas moliti ako se otvori možda rupa neka. On ima uputnicu, ali ne može čekati toliko dugo da dođe na red. "Htio sam doći pitati ako ima mjesta", kaže Dinko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žicanje i prekorediranje. Da. Svjesni smo da vlada kaos, priznaju i nadležni. "Osjetimo veliki pritisak i na PCR i na cijepljenje", kaže  voditeljica smjene cijepnog punkta Velesajam Neda Ferinčić Vrban. Potvrdila je i činjenicu da ljudi čekaju i po pet dana da dođu na red. Isto tako dodaje da su baš zbog ovakvih gužvi povećali svoje kapacitete.

Kapaciteti pucaju i u Splitu. Zbog PCR redova se gube živci u kolonama na hladnoći.  "Iskreno meni više znači da imam koronu nego da je nemam, a šta ćemo, to nam je država kakva je", kaže Tarik Heganović iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krovni državni zavod kao da sliježe ramenima. "Pa gledajte s obzirom na broj oboljelih i na raširenost bolesti se osoba treba ponašati kao da ima koronu", odgovorila je epidemiologinja HZJZ-a Vesna Višekruna Vučina na pitanje o paradoksu da oboljeli do testa možda više neće imati koronu.

Ali neće moći dobiti službenu COVID potvrdu bez službenog štapića u nos i zato država razmišlja o dogovoru s privatnicima da primaju PCR na uputnicu, dakle besplatno. Vučina kaže kako se o toj soluciji razmišlja, ali još se ne zna kada će do toga doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do tad oni koji stvarno imaju koronu i žele to PCR doznati morat će se jednostavno nadati da će se virus zadržati dovoljno dugo u njihovom nosu, dok dođu na red. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo