nema opuštanja / Za Uskrs pojačane kontrole okupljanja: Ako bude gužvi, Sljeme, Jarun i Bundek mogli bi se zatvoriti!

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iako su otvorene tržnice i produljeno radno vrijeme trgovina, nema opuštanja, naglašavaju u Stožeru

11.4.2020.
9:00
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Uskrsni blagdani i lijepo vrijeme bit će poseban izazov u borbi protiv epidemije koronavirusa. Iz Nacionalnog stožera civilne zaštite upozorili su da opuštanja nema bez obzira na linearni rast oboljelih jer Hrvatska sada ulazi u nakritičniju fazu epidemije koronavirusa. 

"Više puta smo rekli da nam nije cilj ići s represivnim mjerama. Stalno ponavljamo koje su mjere zaštite. Socijalna distanca, poštovanja negrupiranja, nije vrijeme za putovanja, nije vrijeme za ljubljenje i čestitanje Uskrsa. No, ako se ne budu poštovale upute, postoje i represivne mjere, koje će se morati koristiti", rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, sljedećih će dana započeti pojačana kontrola svih površina na kojima je evidentirano okupljanje većeg broja građana. Ako ni to ne upali, odnosno ne smanji se gužva na popularnim šetnicama, izletištima i parkovima, kako doznajemo, ići će se u potpuno zatvaranje takvih površina, a to bi, konkretno u Zagrebu, značilo zatvaranje Bundeka, Jaruna, pa čak i Sljemena.

"Represivne mjere krajnja su opcija i ne želimo da do njih dođe. Ali zbilja je nevjerojatno kad vidite da netko traži e-propusnicu za napuštanje mjesta prebivališta a pozitivan je na koronavirus ili je u samoizolaciji. Takvih primjera, nažalost, ima dosta i apeliramo na te ljude da vode brigu o vlastitom zdravlju i zdravlju drugih građana jer su potencijalni širitelji zaraze", naglasio je u petak šef Stožera, ministar Davor Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo