dino kozlevac / 'Zabrinjava nas novi soj koronavirusa. Trenutno okruženje baš i nije optimistično'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Istra, koja danas broji pet novozaraženih, želi dočekati proljeće u zelenoj zoni

12.2.2021.
10:25
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je u petak kako Istra, koja danas broji pet novozaraženih, želi dočekati proljeće u zelenoj zoni kad je riječ o epidemiji koronavirusa.

"Brojke u Istri su više nego dobre imajući u vidu trenutno okruženje koje nije baš optimistično, od Slovenije do Italije. Zabrinjava nas novi soj koronavirusa i stoga građane i dalje pozivam na oprez i odgovornost želimo li proljeće dočekati u zelenoj zoni", poručio je Kozlevac i dodao kako će Stožer i dalje inzistirati na mjerama koje će biti korisne za Istarsku županiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prilog tomu, istaknuo je kako razumije nezadovoljstvo ugostitelja s kojima će se, kako je ranije i najavio, sastati u utorak i donijeti odgovarajuće odluke odnosno mjere. 

Istarski Stožer Civilne zaštite izvijestio je u petak o novih pet slučajeva zaraze koronavirusom u Istri u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 230 uzoraka briseva na covid-19. Za tri osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod jedne osobe epidemiološki radio uvezenom slučaju s područja Slovenije, priopćili su iz Stožera dodali da je u epidemiološkoj obradi jedna osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Istri su se od jučer oporavile tri osobe, pa je trenutno  43 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba, dok je u mjerama samoizolacije 668 osoba.

Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je deset osoba, od toga su tri osobe u respiracijskom centru, priopćio je Stožer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo