Loše vijesti / Zaraza u splitskoj bolnici! Na Plućnom odjelu pet medicinskih sestara pozitivno na koronavirus

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Potvrdio je to ravnatelj splitske bolnice dr. Julije Meštrović

28.4.2020.
20:34
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Potvrđena je zaraza u splitskoj bolnici. Na Plućnom odjelu koronavirusom je zaraženo pet medicinskih sestara, potvrdio je ravnatelj dr. Julije Meštrović.

"U subotu su krenuli izvidi. Testirano je medicinsko osoblje i pet medinskih sestara pozitivno je na koronavirus. One su sada u samoizolaciji. Također je testirano i devetero bolesnika i njihovi nalazi su negativni, ali se iz opreza nalaze u samoizolaciji i ponovno će biti testirani. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 9 bolesnika, šestero ih je tijekom nedjelje i ponedjeljka prebačeno na Infektologiju na Križinama", rekao je dr. Meštrović za Slobodnu Dalmaciju.

Desetak štićenika splitskog Doma za starije i nemoćne osobe iz smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici, u kojoj se bila proširila zaraza koronavirusa, dosad je otpušteno iz splitske bolnice te su vraćeni u dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni se vraćaju iz bolnice u dom ako su dvaput uzastopno negativni i ako je njihovo drugo opće zdravstveno stanje dobro. Do sada ih se vratilo desetak. Oni se postupno vraćaju, a drugi dio štićenika još je u makarskoj Biokovci dok im se stanje, koje se i dalje epidemiološki prati, ne stabilizira", rekla je tijekom dana povjerenica splitskog doma Helena Bandalović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo