zaraženo 70 osoba / Žarište na svadbi u Ivankovu, gost ispričao: 'Već sam se idući dan osjećao loše. Bojim se ići među ljude'

Image
Foto: Shutterstock

Dobio je temperaturu i boljela ga je glava, ispričao je gost svadbe koja je postala žarište zaraze

31.7.2020.
21:48
Shutterstock
VOYO logo

U Hrvatskoj su veliki problem za epidemiologe brojne svadbe koje se ovih mjeseci održavaju i koje postaju žarišta. Jedno od njih je svadba u Ivankovu održana 5. srpnja na kojoj se, prema trenutnim podacima, zarazilo oko 70 osoba. Na svadbi je bilo oko 280 gostiju, a mladenci, koji su sa svima provodili najviše vremena, nisu zaraženi.

Na ulazu mjerili temperaturu

''I ja sam bio na toj svadbi, zajedno sa suprugom. Bilo je tu ljudi iz cijele okolice. Nemam pojma od koga sam se zarazio. Nisam ni mislio da bi netko tko je zaražen mogao doći na svadbu na kojoj ima 200-300 gostiju. Možda ta osoba uopće nije kriva jer nije ni znala da je zaražena. Uglavnom, na ulazu u salu su nam mjerili temperaturu svima. Konobari i osoblje imali su i rukavice i maske. Stolovi su bili dovoljno udaljeni. Nastojao sam držati se mjera. No, već drugi dan sam se osjećao bolestan. Dobio sam temperaturu koja me je držala 6-7 dana, imao sam jaku glavobolju koju inače nemam, bolove u tijelu i kostima, ali nisam morao u bolnicu. Naravno, zarazio sam i ženu i dijete pa smo morali biti u samoizolaciji. Obzirom da sam privatnik, sve me je to dosta koštalo jer, evo, već mjesec dana ne mogu raditi kako spada. Bojim se ići među ljude da nekoga ne zarazim iako sam dobio dva testa da sam negativan'', rekao je za 24sata jedan Vinkovčanin koji se bavi obradom drveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je više dogovorenih poslova koji su bili vezani za isporuku robe na vrijeme no, umjesto robe kupcima je isporučio informaciju da je zaražen virusom i da ga moraju sačekati neko vrijeme.

''Nikome nije svejedno to čuti. Nisu mi zamjerili kad znaju da nisam kriv. Svatovi su me, eto, koštali problema u poslu, neizvršenom isporukom i vjerojatnim gubitkom od oko tridesetak tisuća kuna zarade'', kazao je Vinkovčanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe  kako je u samoizolaciji mogao raditi, ali nije imao sa čime obzirom da nije smio ići iz kuće po sirovinu. Ističe i kako je u period samoizolacije, a i nakon što je izašao iz nje kontaktirao sa tri epidemiologa i sva tri su mu davali različite informacije što je dosta zbunjujuće za one koji su zaraženi.

Zbog tih svatova u Ivankovu u gubitku se našao i vlasnik svečane dvorane za proslave vjenčanja jer su mu mladenci počeli masovno otkazivati dogovorene fešte iako njegov tim konobara koji rade u Sali nisu bili pozitivni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo