Ne poštuju se pravila / Možda će se sada opametiti: Zbog kršenja samoizolacije naplaćeno 114.738 kuna globe

Image
Foto: Robert Anić/Pixsell

Sanitarna inspekcija je od početka izbijanja pandemije koronavirusa izdala 7900 rješenja o samoizolaciji

28.3.2020.
10:22
Robert Anić/Pixsell
VOYO logo

Da je lupanje po džepu najbolji način da netko shvati kako čini nešto što je neprimjereno, pokazalo se i u ovoj situaciji oko kršenja mjera samoizolacije, piše u subotu Večernji list, navodeći da je zbog kršenja samoizolacije naplaćeno preko 114.000 kuna globe.

Zahvaljujući onima koji se neodgovorno ponašaju te tako ugrožavaju i sebe i druge, državni proračun postao je bogatiji za 114.738 kuna. Toliko je, prema podacima Državnog inspektorata, u više od 20 prekršajnih naloga, do sada naplaćeno od onih koji su uhvaćeni da ne poštuju mjere samoizolacije, navodi dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Državnom inspektoratu pojašnjavaju da su oni koji su do sada platili novčanu kaznu, koja iznosi od 8000 kuna naviše, koristili mogućnost plaćanja u roku od tri dana, jer onda ne plate punu kaznu već dvije trećine iznosa.

Kažu da je sanitarna inspekcija od početka izbijanja pandemije koronavirusa izdala 7900 rješenja o samoizolaciji, uglavnom na graničnim prijelazima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima MUP-a sada je u samoizolaciji oko 13.000 osoba, a MUP je dosad primio i 781 dojavu o kršenju mjera samoizolacije. Oni po dojavi izlaze na teren u provjeru te dojavljuju Državnom inspektoratu što su utvrdili, a inspektori onda pišu prekršajne naloge.

Kažu da su do sada uspjeli obraditi 409 prijava te da su od toga sankcionirali 280 prekršaja te su istodobno izdali 96 rješenja o izvršenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnili su i što je rješenje o izvršenju. "Ako se mjera samoizolacije krši više puta, sanitarni inspektor će donijeti Rješenje o izvršenju rješenja putem prisile, odnosno takva će se osoba uz asistenciju pripadnika MUP-a i civilne zaštite odvesti u organiziranu karantenu", kažu u Državnom inspektoratu, donosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo