alarmantne brojke / Županije objavljuju najnovije podatke, zbog nepoštivanja mjera zatvoren jedan kafić

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Danas je u Hrvatskoj zabilježeno ukupno 3573 novih slučajeva zaraze

21.11.2020.
9:30
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Međimurska županija

U Međimurskoj županiji su u posljednja 24 sata 263 novozaražene osobe koronavirusom, no nema umrlih, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite u subotu.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirane su 552 osobe, a evidentirana su 263 slučaja osoba pozitivnih na virus COVID 19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozdravile su 104 osobe, pa je trenutno u Međimurskoj županiji 1368 pozitivnih na koronavirus.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 85 pacijenta,  od kojih sedam unutar 24 sata.  Na respiratoru je 10 covid pozitivnih pacijenata, a u  protekla 24 sata nije bilo umrlih, navode iz županijskog Stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdravstvenom sustavu u Međimurskoj županiji na virus COVID 19 pozitivno je deset liječnika i 14 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze tri liječnika, 15 medicinskih sestara i jedan bolničar.

Za hospitalizirane pacijente pozitivne na COVID 19 skrbi 35 liječnika i 95 medicinskih sestara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka epidemije u mikrobiološkom laboratoriju županijskog Zavoda za javno zdravstvo uzeto je 20.396 uzoraka.

Šibensko-kninska županija

Na području Šibensko-kninske županije u protekla 24 sata  zabilježeno je 127 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koronavirus je potvrđen kod još 38 osoba s područja Knina, 42 osobe iz Šibenika, 10 s područja Drniša, četiri iz Skradina, pet iz Kistanja, po tri s područja Vodica i Ružića, dvije osobe iz Pirovca, te po jedna osoba iz općina Bilice, Primošten, Tisno, Rogoznica, Promina i Biskupija.

Oboljelo je i još pet korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Oklaj i troje korisnika Doma za starije i nemoćne osobe  Knin. Također je oboljelo i šest osoba koje trenutno borave na području Šibensko-kninske županije, a prebivalište im je drugdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno se od koronavirusa liječe 33 osobe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, nitko nije na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

Trenutno su u županiji 302 aktivna slučaja oboljenja od Covida-19. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 825 osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24 sata uzeto je 302 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, izvijestio je županijski Stožer CZ.

Varaždinska županija

U Varaždinskoj županiji 180 je novih slučajeva zaraze, od ukuno 529 testiranih uzoraka, a preminule četiri osobe, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici je 185 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 60 na odjelu infektologije, sedam na ostalim odjelima u Varaždinu, te u jedinici intenzivnog liječenja 16 od kojih je 15 na respiratoru. U Klenovniku sje 55 pacijenata, a u Novom Marofu 47.

Preminule su četiri osobe s covidom-19. Tako se broj preminulih u posljednja tri tjedna povećao na 51. Prije toga, u osam mjeseci, preminule su tri osobe pozitivne na covid-19. Oporavilo se 226 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1076 obrađenih testova danas je 387 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 182, Hvara 2, Imotskog 10, Kaštela 39, Makakrske 13, Omiša 8, Sinja 2, Solina 27, Trilja 1, Trogira 10, Visa 1, Vrogrca 6, Vrlike 3, Bola 1, Baške Vode 1, Brela 2, Dicma 2, Dugog Rata 5, Dugopolja 4, Gradca 1, Hrvaca 1, Jelse 6, Klisa 3, Lećevice 2, Lokvičića 1, Lovreća 1, Marine 1, Muća 1, Okruga 1, Otoka 2, Podbablja 9, Podgore 2, Podstrane 12, Primorskog Doca 1, Prološca 7, Pučišća 1, Runovića 1, Segeta 2, Selca 3, Šestanovca 2, Tučepi 1, Zmijavaca 5 i Ciste Provo 2 osobe.

Od ukupnog broja novooboljelih 179 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2599 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na bolničkom liječenju nalazi se 142 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 13 osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su dvije ženske osobe stare 63 i 78 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji je 69 novooboljelih od covida-19 i tri su pacijenta umrla, priopćio je Županijski stožer Civilne zaštite, koji je također izvijestio da je zbog nepoštivanja epidemioloških mjera u Karlovcu zabranjen rad jednog kafića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspekcija Stožera, u suradnji s turističkom inspekcijom i uz nazočnost policije, zabranila je rad jednom karlovačkom kafiću, jer je naišla na prekoračenja radnog vremena. Inspektorica je, piše u priopćenju, ”uz pisani zapisnik poduzela mjeru pečaćenja objekta”.

Inspekcija Stožera i sanitarne inspekcije u nadzoru više drugih poslovnih subjekata nije jučer naišla na nepoštivanja protuepidemijskih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 69 novooboljelih u Karlovcu ih je 26, u Dugoj Resi 11, Ogulinu osam, Draganiću i Slunju po četiri, Ozlju i Tounju po tri, u Josipdolu dva, te u Kamanju, Lasinji, Plaškom, Saborskom, Vojniću, Žakanju, Bariloviću i Generalskom Stolu po jedan.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 2.342 osobe, a sada je u samoizolaciji 786 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na bolničkom je liječenju 76 osoba pozitivnih na koronavirus, u ogulinskoj bolnici 23 pacijenta i u karlovačkoj 53, gdje je njih osam na respiratoru. U posljednja 24 sata su u karlovačkoj bolnici umrla dva pacijenta, od 91. godinu i 87 godina, te u ogulinskoj pacijent star 75 godina.

U samoizolaciji je 60 djelatnika karlovačke i 56 djelatnika ogulinske bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ličko-senjska županija

U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata je 33 novooboljelih, izvijestili su u subotu iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Od toga broja, 15 oboljelih osoba je s područja Gospića, 9 s područja Senja, 6 iz Otočca te po jedna oboljela osoba s područja Perušića, Lovinca i Plitvičkih Jezera. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od bolesti covid-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno su oboljele 1036 osoba od kojih je 249 aktivna slučaja, 754 osoba je izliječeno te 33 osobe preminule. 

U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 109 osoba. Pod aktivnim nadzorom/samoizolacijom je ukupno 806 osoba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadarska županija

Na području Zadarske županije je 119 novozaraženih koronavirusom. Novozaražene osobe su sa područja gradova Zadar (71), Benkovac(8), Biograd(2) i Obrovac(2) te općina Bibinje(1), Jasenice (1), Kali(7), Pakoštane(3), Poličnik(2), Posedarje(2), Povljana(4), Preko(1), Starigrad(1), Sukošan(4), Sv.Filip i Jakov (5), Škabrnja(2), Vir(1), Vrsi(1) i Zemunik Donji(1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 479 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 2040 stanovnika, a istekao je za njih 13077.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Testiranja u Domu za stare i nemoćne osobe Zadar pokazala su da je na koronavirus pozitivno još 10 korisnika. U Općoj bolnici u Zadru na svim COVID odjelima hospitaliziran je 41 bolesnik od kojih je 4 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 8 bolesnika.

Zagrebačka županija

U proteklom danu na području Zagrebačke županije utvrđena je zaraza koronavirusom kod 266 osoba, a izliječeno je 258 osoba, izvijestio je Stožer Civilne zaštite Zagrebačke županije.

Aktivno 3102 slučaja zaraze, a do subote ukupno 6983. Izliječeno je 3847 osoba, a 34 osobe su preminule.

Najviše je novooboljelih, njih 60, u Velikoj Gorici, potom u Samoboru - 50 te u Zaprešiću - 35. Dvadeset ih je u Jastebarskom, 16 u Svetoj Nedelji, po 12 u Kloštar Ivaniću i Brdovcu, 11 u Ivanić Gradu, 10 u Dugom Selu. Oboljele bilježe još Vrbovec, Sveti Ivan Zelina, Bistra, Jakovlje, Luka, Marija Gorica, 3ušća, Klinča Sela, Orle, Kravarsko, Pokupsko, Križ, Brckovljani, Rugvica, Dubrava, Rakovec.

Samoizolacija je propisana učenicima devet razreda osnovnih škola i jednog razreda srednje škole.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije su osobe umrle, a 34 osobe su izliječene.

Zaražene su 23 osobe iz Dubrovnika, 15 iz Metkovića, sedam iz Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala i Opuzena i jedna iz Ploča. Ukupno je zaraženo 28 osoba muškog i 22 osobe ženskog spola, a za njih 22 utvrđena je epidemiološka veza, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite

Dvije preminule osobe su žena iz Metkovića rođena 1955. te muškarac iz Župe dubrovačke rođen 1948.

Od 34 izliječene osobe njih je jedanaest iz Dubrovnika, osam iz Metkovića, šest iz Konavala, četiri iz Opuzena, dvije iz Župe dubrovačke, po jedna iz Ploča i Stona i jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 47 osoba. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je jedan na respiratoru - neinvazivna ventilacija, a šest ih je na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 804 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje te mjere, ukupno 98. od početka pandemije. Od jučer obrađena su 204 uzorka, a od početka pandemije ukupno 23 175.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 104 nove osobe pozitivne na koronavirus. Radi se o osobama s područja sljedećih jedinica lokalnih samouprava: Grad Donja Stubica (5), Grad Krapina (12), Grad Oroslavje (5), Grad Pregrada (4), Grad Zabok (9), Grad Zlatar (7), Općina Bedekovčina (6), Općina Budinščina (1), Općina Desinić (3), Općina Đurmanec (1), Općina Gornja Stubica (6), Općina Hrašćina (1), Općina Hum na Sutli (1), Općina Konjščina (2), Općina Kraljevec na Sutli (1), Općina Krapinske Toplice (6), Općina Kumrovec (1), Općina Lobor (4), Općina Mače (1), Općina Novi Golubovec (1), Općina Marija Bistrica (3), Općina Petrovsko (1), Općina Radoboj (3), Općina Stubičke Toplice (3), Općina Sveti Križ Začretje (9), Općina Tuhelj (6) i Općina Zlatar Bistrica (2).

U istom su razdoblju preminule četiri osobe pozitivne na SARS CoV-2.

Osječko-baranjska županija

Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 560 uzoraka, od kojih su 243 s područja Osječko-baranjske županije pozitivni na koronavirus.

Na području Osijeka i osječkih prigradskih naselja je 119 novopozitivnih, 16 je na području Valpova, 14 Belišća, 12 Đakova, deset je osoba s područja Našica, sedam Donjeg Miholjca i 5 s područja grada Belog Manastira. U općinama Bilje i Čepin je po deset novopozitivnih na koronavirus, po pet u Bizovcu i Koški, a po četiri na području općina Antunovac i Petrijevci. Po dvije novopozitivne osobe prebivalište imaju na području općina Đurđenovac, Kneževi Vinogradi, Viškovci i Vuka, a po jedna na području općina Magadenovac, Popovac, Erdut, Čeminac, Ernestinovo, Marijanci, Donja Motičina, Darda, Drenje, Podgorač, Šodolovci, Strizivojna, Trnava i Viljevo.

Na bolničkom liječenju nalazi se 200 osoba, 46 u Općoj županijskoj bolnici Našice, 154 u KBC-u Osijek od kojih je 25 na respiratoru.

Tijekom posljednjih 24 sata preminulo je osam osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam u KBC-u Osijek, dvije ženske osobe iz Osijeka, 1940. i 1943. godište, dvije muške osobe iz Osijeka, 1932. i 1958. godište, ženska osoba iz Čepina, 1946. godište, muška osoba iz Ernestinova, 1943. godište i muška osoba iz Josipovca 1952. godište. Jedna ženska osoba iz Markovca Našičkog, 1959. godište preminula je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite u subotu.

Najviše novozaraženih osoba, njih devet, s područja je Bjelovara, šest novooboljelih osoba s područja je Daruvara, tri nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su na području Čazme, dvije novooboljele osobe s područja su Garešnice, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Ivanska, Veliki Grđevac, Dežanovac, Kapela i Šandrovac. 

Na covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 31 pacijent od kojih je dvoje na respiratoru.

U samoizolaciji je 1281 osoba.

Brodsko-posavska županija

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 66 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina) s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana: grad Slavonski Brod (46), općine Davor, Oriovac i Rešetari (po 6), općina Oprisavci (4), grad Nova Gradiška te općine Bebrina, Brodski Stupnik, Klakar, Sibinj i Staro Petrovo Selo (po 3), općine Cernik, Dragalić, Nova Kapela, Slavonski Šamac i Vrbje (po 2), općine Bukovlje, Donji Andrijevci, Gornja Vrba, Gornji Bogićevci, Okučani i Velika Kopanica (po 1) te 25 osoba s prebivalištem u drugim županijama.

U zadnja 24 sata preminule su tri osobe. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević" preminule su dvije osobe (M - 1937. godište i Ž – 1935. godište), a jedna je osoba preminula u Specijalnoj bolnici za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac (M - 1957. godište). Preminule su osobe imale i niz drugih komorbiditeta.

Koprivničko-križevačka županija

Na području Koprivničko-križevačke županije nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na virus SARS – CoV-2 potvrđena su 152 nova slučaja bolesti covid-19. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je ukupno 323 uzoraka iz opće populacije, svi uzorci su obrađeni u Zavodu za javno zdravstvo KKŽ, a dio nalaza još se očekuje tijekom današnjeg dana.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 603 slučajeva bolesti covid-19, 72 osobe su ozdravile, a na bolničkom liječenju nalazi se 61 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osoba starije životne dobi (1933.g i 1936.g) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Primorsko-goranska županija

Primorsko-goranska županija ima 219 novozaraženih osoba i 137 osoba koje su ozdravile. U županiji je 1923 aktivnih slučajeva bolesti covid-19. Udio zaraženih/oboljelih osoba starijih od 65 godina u ukupnom broju zaraženih ne slijedi navedeni trend rasta novooboljelih osoba već iznosi 17%. Broj testiranih osoba tijekom jučerašnjeg dana iznosi 1088.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata u bolnici koje se liječe od bolesti covid-19 je porastao za 1 osobu u odnosu na jučer i danas iznosi 96. Od tog je broja danas na respiratoru 8 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana umrla je jedna osoba.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 79 novih pozitivnih osoba (20 osoba iz Vinkovaca, 10 iz Županje, 9 iz Vukovara, 4 iz Otoka, po 3 osobe iz Borova, Bršadina i Cerne, po 2 iz Bobote, Ivankova, Lipovače, Markušice, Štitara i Vrbanje, te po 1 osoba iz Antina, Bošnjaka, Gaboša, Gradišta, Gunje, Jarmine, Komletinaca, Lovasa, Privlake, Račinovaca, Rajevog Sela, Retkovaca, Starih Jankovaca, Šiškovaca i Tordinaca), a nema preminulih osoba.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 306 slučajeva zaraze koronavirusom, 271 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 35 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 805 osoba, a ukupno je testirano 15810 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 195 uzoraka, od kojih je 16 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan je 95 novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19.

Riječ je o četrdeset i jednoj osobi s područja grada Siska, trinaest osoba s područja grada Kutine, jedanaest osoba s područja grada Popovače, šest osoba s područja grada Petrinje, pet osoba s područja grada Novske, četiri osobe s područja općine Velika Ludina, četiri osobe s područja općine Lekenik, tri osobe s područja grada Gline, tri osobe s područja općine Sunja, tri osobe s područja općine Lipovljani, jednoj osobi s područja grada Hrvatske Kostajnice te jednoj osobi s područja općine Jasenovac.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 460 uzoraka briseva na covid-19. Potvrđeno je 80 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 65 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod jedne osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (1).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 14 osoba.

Izliječeno je 66 osoba. Trenutno je 565 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 533 osoba.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo