epidemija koronavirusa / Županije objavljuju podatke: Brojke novozaraženih su visoke, najviše novih slučajeva u Zagrebačkoj županiji

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U Hrvatskoj su brojke novozaraženih i dalje vrlo visoke usprkos mjerama koje su na snazi dva tjedna

14.12.2020.
11:50
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je u nedjelju brojila 3363 novozaraženih koronavirusom dok je 78 osoba preminulo. Brojke su vrlo visoke s obzirom da je riječ o vikendu kada je manje testiranja. 

Kako bi se smanjilo širenje epidemije koronavirusa, učenici srednjih škola od danas imaju nastavu online. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vezi najnovije epidemiološke situacije, Nacionalni stožer održat će konferenciju za medije u 11 sati. Pratiti ju možete uživo na našem portalu. 

Do tada, županije objavljuju kakva je danas situacija na njihovim područjima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ličko-senjska

U Ličko-senjskoj županiji 24 je nova slučaja zaraze koronavirusom, u Otočcu je umrla 81-godišnja žena dok su 63 osobe izliječene, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U toj su županiji do sada oboljele 2232 osobe, 62 su umrle, a ukupno je izliječena 1791 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivnih je 379 slučajeva uključujući novooboljele i to njih devet u Gospiću, osam u Senju, tri u Lovincu, po dva slučaja u Novalji i Perušiću.

Traje epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod aktivnim nadzorom i samoizolacijom je 1084 osoba.

Varaždinska

U posljednja 24 sata na području Varaždinske županije, koja bilježi pad sedmodnevne incidencije od 28 posto, evidentirano je 107 novozaraženih koronavirusom, a preminulo je šest osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24 sata provedeno je 312 testiranja, a udio pozitivnih u testiranim uzorcima iznosi 35 posto.

Varaždinska županija ovime u posljednjih tjedan dana broji 1448 novih slučajeva, a broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika je 870.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz stožera ističu kako dosadašnji rezultati brzih antigenskih testova u velikim industrijskim pogonima pokazuju 2,4 posto zaraženih.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 271 osoba s težom kliničkom slikom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječko-branjska 

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 294 uzorka od kojih je 115 bilo pozitivno. 

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 269 osoba oboljelih od COVID-19, i to 206 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 49 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 63 pacijenta s tim oboljenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnja 24 sata preminule su tri osobe s područja Osječko-baranjske županije, u dobi od 68, 70 i 77 godina. Uz COVID-19 imali su i druge komorbiditete.

U samoizolaciji se na području OBŽ trenutno nalazi ukupno 2.699 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas (14. prosinca 2020. godine) u Osijeku je počelo drive-in uzimanje uzoraka kod sportske dvorane Gradski vrt i prvog dana uzeto je 100 uzoraka koje će obraditi Zavod za javno zdravstvo OBŽ i KBC Osijek.

Zagrebačka županija

Na području Zagrebačke županije potvrđena su 304 nova slučaja zaraze koronavirusom, navodi se u ponedjeljak u izvješću županijskog Zavoda za javno zdravstvo, a napominje se i kako je u samoizolaciji završilo i 11 razreda osnovnih škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 304 novooboljele osobe 45 ih je iz Velike Gorice, 42 iz Zaprešića, u Samoboru ih je 39, u Dugom Selu 26, Vrbovcu 21, 20 u Svetoj Nedelji, 18 novooboljelih je u Jastrebarskom, 17 u Ivanić-Gradu, 16 u Svetom Ivanu Zelini, sedam u Brdovcu i Brckovljanima, šest u Bistri, po četiri novozaražena su u Pušći, Kravarskom, Križu, Kloštar Ivaniću i Bedenici, po dvoje u Dubravici, Jakovlju, Orlama, Mariji Gorici, Preseki i Rugvici, te po jedan slučaj u Pisarovini, Pokupskom, Farkaševcui Klinča Selu.

Samoizolacija je propisana učenicima 11 razreda osnovnih škola, a od 30. studenoga do 24. prosinca ove godine, zbog trenutačne epidemiološke situacije, u srednjim školama na području Zagrebačke županije nastava se održava online.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarsko-srijemska

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 71 nova pozitivna osoba na COVID-19. Preminule se tri osobe.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 6682, od kojih je 5867 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 112 osoba. Trenutno su u županiji 94 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protekla  24 sata testirane su 172 osobe, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 29444. U samoizolaciji na području županije je 1580 osoba.  

Primorsko-goranska

Primorsko-goranska županija danas ima svega 25 novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirane su 223 osobe i to samo hitni slučajevi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom periodu ozdravile su 394 osobe.

“Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata je 150. Od tog je broja na respiratoru 19 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana nažalost je preminulo pet osoba”, javljaju iz županijskog stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Virovitičko-podravska

U posljednja 24 sata, s područja Virovitičko-podravske županije preminule su tri osobe, dvije u Općoj bolnici Virovitica i jedna u KBC-u Osijek, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ.

Dvije žene (1931. i 1938 godište), te muškarac (1948. godište), preminuli su od posljedice infekcijom COVIDOM-19, a pritom su imali i brojne komorbiditete. Tako je broj preminulih s našeg područja, od početka korona virusa, narastao na 51.

Inače, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, u posljednja 24 sata, Virovitičko-podravska županija bilježi 23 novozaražene osobe. Najveći udio u novo zaraženima čine osobe srednje životne dobi (12), sedmero je starijih, a po dvoje su djeca i mlađe osobe. Hospitalizirano je ukupno 50 pacijenata s područja Virovitičko-podravske županije, od čega, 46 je u Općoj bolnici Virovitica, a četvero u KBC-u Osijek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelovarsko-bilogorska

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 112 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a najviše - 79 novozaraženih je s područja je grada Bjelovara.

Na COVID-odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno su na liječenju 52 pacijenta oboljela od koronavirusa, od kojih je njih tri na respiratoru. Također, 26 pacijenata je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoizolaciji su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 2023 osobe.

Preminula je jedna osoba s koronavirusom. 

Dubrovačko-neretvanska

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega su tri utvrđena brzim antigenskim testom, a 86 osoba je izliječeno, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su tri osobe iz Dubrovnika, jedna iz Metkovića i jedna iz Dubrovačkog primorja.

Ukupno su zaražene dvije osobe muškog spola i tri osobe ženskog spola, a za četiri osobe je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 86 osoba i to 40 iz Konavala, 24 iz Dubrovnika, 16 iz Metkovića, po dvije iz Ploča i Župe dubrovačke te po jedna osoba iz Orebića i Stona.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 68 osoba. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je pet na invanzivnoj, jedan na neinvanzivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku.

Istarska 

Tijekom protekla 24 sata potvrđeno je 64 novozaraženih osoba s područja županije.

Izliječeno je 94 osoba. Trenutno je 678 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 971 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 53 osoba, od toga su 2 osobe u respiracijskom centru.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1935. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

Koprivničko-križevačka

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je da je na području županije potvrđeno 27 novih slučajeva bolesti COVID-19. 

Aktivno je 788 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 205 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 88 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1941.godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 4294 slučajeva, a ukupno je testirano 13826 osoba. 

Sisačko-moslavačka

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan je 45 novooboljelih osoba. Riječ je o dvadeset osoba s područja grada Siska, deset osoba s područja grada Popovače, pet osoba s područja grada Petrinje, dvije osobe s područja općine Lekenik, dvije osobe s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja grada Hrvatska Kostajnica, jednoj osobi s područja općine Dvor, jednoj osobi s područja grada Novske, jednoj osobi s područja općine Lipovljani, jednoj osobi s područja općine Sunja te jednoj osobi s područja općine Martinska Ves.

Požeško-slavonska

Pristigli su pozitivni nalazi za 91 osobu, a koje su testirane 12. prosinca. U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 490 slučajeva zaraze koronavirusom, 440 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 50 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 1486 osoba, a ukupno je testirano 20015 osoba. 

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo