županijski stožeri / Županije prijavljuju novozaražene: U jednoj je u 24 sata preminulo pet osoba, virus u sve više domova

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Brojke ponedjeljkom su obično niže, no i dalje su visoke

16.11.2020.
10:40
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

KRAPINSKO-ZAGORSKA 

U Krapinsko-zagorskoj županiji u posljednja je 24 sata zabilježen 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporavilo se dodatnih 16 osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 974, a u samoizolaciji je 1231 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana na liječenju je 69 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, od kojih je osam na respiratoru.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24 sata u Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđeno je 57 novih slučajeva koronavirusa, dok su ozdravile 44 osobe, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Na tom je području trenutno aktivno 407 slučajeva. Na bolničkom je liječenju 39 osoba od kojih sedam na respiratoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koronavirus se probio u još dva doma za starije na području Podravine. Riječ je o Domu za starije i nemoćne osobe Baka Ilona u Koprivnici, gdje su pozitivna 23 korisnika i šest zaposlenika, te Domu za odrasle osobe Vizjak u Glogovcu, gdje je pozitivno čak 46 korisnika i deset djelatnika.

ŠIBENSKO-KNINSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. 

Tri novooboljele osobe su s područja Šibenika, dvije s područja Drniša, te po jedna osoba s područja Knina i Tribunja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno se 21 osoba oboljela od covida-19 liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Trenutno su 164 aktivna slučaja oboljenja od covida-19. 

VARAŽDINSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protekla 24 sata u Varaždinskoj županiji je 167 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su dvije osobe starije životne dobi koje su bolovale i od drugih teških bolesti, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Sedmodnevni broj novootkrivenih slučajeva i dalje je visok, ukupno 1499.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Testirano je 395 uzoraka. Među uzetim brisevima simptomatskih pacijenata pozitivno je 145 od testiranih 277 uzoraka što je 52 posto, navodi se u priopćenju.

Broj hospitaliziranih osoba povećao se za osam pa se na liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno nalaze 172 osobe s težom kliničkom slikom. Od toga je 76 osoba na različitim odjelima u Varaždinu, 16 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 43 ih je u Klenovniku i 37 u Novom Marofu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S kućnog je liječenja otpuštena 171 osoba.

Od pojave koronavirusa u Varaždinskoj županiji evidentirana su ukupno 4962 slučaja. Trenutno je 2277 aktivnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPLITSKO-DALMATINSKA

U posljednja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji je 147 novooboljelih osoba, dok su dvije osobe umrle u bolnici, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ukupno 387 obrađenih testova, pozitivnih je 147. Iz Splita ih je 80, Kaštela 16, Solina devet, Dugog Rata osam, Omiša sedam, Klisa četvero, Podstrane i Dugopolja po troje, Trogira dvoje, te po jedan iz Makarske, Sinja, Starog Grada, Trilja, Vrgorca, Bola, Dicma, Gradca, Jelse, Primorskog  Doca, Pučišća, Segeta, Selca, Šolte i Tučepa.

Od novooboljelih 82 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno se 1937 osoba nalazi u samoizolaciji, na bolničkom liječenju su 134 pozitivne osobe, dok se osam osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula su dva muškarca starosti 69 i 83 godine, obojica su uz brojne komorbiditete bila pozitivna na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZADARSKA

Na području Zadarske županije u posljednja 24 sata evidentirano je 48 novih osoba zaraženo koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 194 uzorka, a pod aktivnim su nadzorom 1522 stanovnika Zadarske županije.

Među novooboljelima  osoba 26 ih je u Zadru, šestero u Benkovcu, troje u Ninu, po dvoje u Poličniku i Starigradu te po jedna osoba u Biogradu, Obrovcu, Pagu, Novigradu, Pašmanu, Posedarju,  Privlaci,  Stankovcima i Viru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirana su 32 bolesnika, od kojih je četvero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru liječi se osmero pacijenata.

PRIMORSKO-GORANSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 64 osobe, jedna je osoba umrla, a testirano je 168 osoba, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite napomenuvši da se tijekom nedjelje testiraju i obrađuju samo hitni slučajevi.

Ozdravile su 162 osobe, pa su sada u županiji aktivna 1462 slučaja covida-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata od koronavirusa je oboljelo 175 osoba, a zaraza je ušla u jedan dom za starije s područja Dugog Sela gdje su pozitivna tri štićenika, dok su u jednom centru za rehabilitaciju sa šireg dugoselskog područja pozitivna četiri štićenika.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije priopćio je u ponedjeljak da je u posljednja 24 sata izliječeno 14 osoba, a trenutno je aktivno 2996 slučajeva.

Najveći broj novih slučajeva, njih 44, zabilježeno je u Velikoj Gorici, 27 je u Samoboru, 17 u Vrbovcu, 12 u Zaprešiću,  deset u Dugom Selu, devet u Svetom Ivanu Zelini, osam u Brdovcu, šest u Rugvici, po pet u Svetoj Nedelji, Dubravi i Rakovcu, po četiri u Jakovlju i Klinča Selu, po tri u Bistri i Brckovljanima, po dva u Mariji Gorici, Pušći i Dubravici te po jedan slučaj u Jastrebarskom, Ivanić Gradu, Stupniku, Luci, Kloštar Ivaniću i Bedenici.

Samoizolacija je propisana učenicima sedam razreda osnovnih škola i jednom razredu srednjih škola.

Po podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, od početka pandemije evidentirana je 5901 osoba, izliječeno je 2876 osoba, a 29 osoba je preminulo.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA 

U posljednja 24 sata je 50 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (po 10 osoba iz Vinkovaca i Županje, 5 iz Vukovara, po 3 osobe iz Nuštra i Soljana, po 2 iz Cerne, Vođinaca i Vrbanje, te po 1 osoba iz Babine Grede, Borova, Gaboša, Iloka, Ivankova, Jarmine, Markušice, Otoka, Posavskih Podgajaca, Račinovaca, Starih Jankovaca, Starih Mikanovaca i Tordinaca). Preminulo je pet osoba.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 3249, od kojih je 2672 osobe izliječeno, a ukupno je preminulo 53 osobe.

Trenutno je u županiji 56 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 119 osoba. U samoizolaciji na području županije je 979 osoba.  

BJELOVARSKO-BILOGOSKA

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Po dvije novozaražene osobe su s područja gradova Bjelovara i Garešnice, a po jedna s područja je općina Berek, Nova Rača i Ivanska.

Na covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 26 pacijenata, od kojih je troje na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 1013 osoba. 

LIČKO-SENJSKA

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 19 je novooboljelih osoba od covid-19.

9 oboljelih osoba je s područja Gospića, 4 s područja Otočca, 3 s područja Plitvičkih Jezera te po jedna oboljela osoba s područja Novalje, Brinja i Udbine. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 14 osoba.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

Na području županije potvrđeno 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 407 slučajeva bolesti COVID-19, 44 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 39 osoba, od kojih je sedam na raspiratoru. Od početka pojave koronavirusa zabilježeno je ukupno 1397 slučajeva bolesti COVID-19.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se dvije ženske osobe iz Metkovića. Za jednu osobu je utvrđena epidemiološka veza.

Image
Mladi u provodu /

Tajni noćni život Zagreba: 'U Centru postoji podrum. Upad je samo preko 'veze', a ondje...'

Image
Mladi u provodu /

Tajni noćni život Zagreba: 'U Centru postoji podrum. Upad je samo preko 'veze', a ondje...'


Izliječeno je 89 osoba. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 60 osoba pozitivnih na koronavirus. Jedanaest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, četiri bolesnika su na respiratoru – neinvazivna ventilacija, šest je na invanzivnoj ventilaciji, a jedna osoba je na kisiku.

U posljednja 24 sata obrađena su 33 uzorka, a u samoizolaciji je 860 osoba.

SISAČKO-MOSLAVAČKA

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata evidentirano je 20  novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite. 

U dnevnom izvješću Stožera stoji kako je riječ o 13 osoba s područja grada Siska, dvije osobe s područja Petrinje, po jednoj osobi s područja Gline, Popovače, Kutine te općina Sunja i Martinska Ves.

Iz Stožera je opetovano upućen apel građanima da se dosljedno pridržavaju svih mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.

ISTARSKA 

U Istarskoj županiji potvrđeno je novih 75 slučajeva zaraze koronavirusom, a u pulskoj Općoj bolnici umrla je 81-godišnja covid pozitivna osoba sa značajnim pridruženim kroničnim bolestima.  

"Tijekom protekla 24 sata potvrđeno je 75 novozaraženih osoba s područja županije, od toga se kod 55 osoba radi o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod devet osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima i to šest s područja Rijeke te tri iz Zagreba", naveli su iz istarskog Stožera civilne zaštite i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalazi jedanaest osoba.

U međuvremenu tijekom nedjelje izliječeno je 48 osoba, trenutno je u Istri 578 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalaze 547 osoba.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo