OŠTRA REAKCIJA ŠEFICE HDZ-A / Kosor: Sve su to insinuacije! Lopovi moraju u zatvor!

Bivša premijerka Jadranka Kosor sazvala je u utorak konferenciju za novinare kako bi demantirala optužbe koje je na njezin račun iznio Damir Mihanović. Sve su to, tvrdi Kosor, nastojanja da je se eliminira iz stranke.

31.1.2012.
15:16
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor sazvala je u utorak konferenciju za novinare te oštro demantirala sve optužbe koje je protiv nje uputio Damir Mihanović.

"Sve su to insinuacije i podmetanja, a ja sam ponosna na svoje napore u jačanju političkog ozračja protiv kriminalaca", započela je bivša premijerka.

Tvrdi kako nikada nikome nije prijetila te kako je sve što je imala za reći o tzv. "crnom fondu" rekla DORH-u i USKOK-u.

Osvrnula se i na raspuštanje valpovačkog HDZ-a te tvrdi kako ona nema ništa s time te kako su sve to "nastojanja da ju se eliminira iz stranke".

Novinarima je podijelila i  četiri e-maila koja joj je 2009. i 2010. godine poslao Mihanović, a u kojima se spominju i neka ugledna imena s političke scene, poput bivšeg direktora Croatia OsiguranjaHrvoje Vojkovića, bivšeg HDZ-ovog zastupnika Maria Zubovića te bivšeg ministra policije Tomislava Karamarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihanović je, između ostaloga, kontaktirao Kosor kako bi demantirao bilo kakvu umiješanost u kaznena djela u Croatia leasingu, tvrtki u vlasništvu Croatia Osiguranja. Priliku je iskoristio kako bi 'upozorio na potencijalnu umiješanost Hrvoja Vojkovića u cijeli slučaj. U e-mailu, koji datira od 21. prosinca 2009. godine stoji:

"Poštovana Predsjednice,

Smatrao sam neophodnim obavijestiti Vas s obzirom na Vojkovićevo umrežavanje s pojedinim bitnim osoba,a u istražnom postupku poput ministra Karamarka, čijoj je privatnoj tvrtki Sobol dodijelio konzultantski posao u Croatia osiguranju d.d., ravnatelju policije Oliveru Grbiću, kome je zaposlio suprugu u CO te predstojniku ureda predsjednice Vlade RH državnom tajniku Krunoslavu Mesariću, kome je zaposlio suprugu u CO. Postoji realna opasnost da bi Vojković zbog navedenih usluga mogao pružiti neke neistinite informacije, što bi moglo utjecati na cijeli događaj ili stvoriti pogrešnu percepciju".

Točno mjesec dana kasnije, 21. siječnja 2010., Mihanović je osjetio potrebu da još jednom kontaktira bivšu predsjednicu Vlade.

"Vrhunac pritiska (na to da unaprijedi Hrvoja Vojkovića, op.a.) su prijeteći telefonski pozivi upućeni mojoj obitelji i meni, koje sam prijavio policiji. Stoga, neka državne institucije odrade svoj posao, a ja sam prijave u Croatia leasingu odradio jer sam smatrao da imaju elemente kaznenog djela. Duboko smatram da je većina problema koji me tište u posljednjih mjesec dana proizašlo iz 'kuhinje' Hrvoja Vojkovića, koji uspijeva plasirati neistine vrlo precizno, lobistički gotovo savršeno", stoji u e-mailu. Mihanović se pozvao na svoju odanost stranci te napisao kako bi mu bilo vrlo teško da ga 'vlastita obitelj', kako se referira prema stranci, izbaci iz svojih redova.

Nakon što ga je Vlada RH smijenila, Mihanović još jednom doziva Kosor u pomoć.

"Nakon odluke Vlade RH o mojoj smjeni, što je apsolutno legitiman čin svakog vlasnika, uslijedili su višekratni pritisci, ponižavanja i mobing prema meni kao zaposleniku kuće te je započeo svojevrsni progon, a otkaz sam dobio 15.7. dok sam bio na bolovanju. Uvjeren sam u apsolutnu nezakonitost moga otkaza te ću biti primoran zapitati se zašto to sve potpredsjednik Vlade (Vladimir Šeks) radi", stoji u e-mailu od 23. kolovoza 2010. godine, uz ispriku bivšoj premijerki zbog "zamaranja pored svih problema s kojima se susreće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo