TEŠKO, TEŽE, NAJTEŽE / Kosor: Teško je, ali nije crno

Image

Jadranka Kosor je, govoreći o svojih godinu dana na čelu Vlade, zaključila da je Hrvatska prošla kroz teško proljeće, da prolazi kroz teško ljeto, ali da je još čekaju teška jesen i teška zima.

30.6.2010.
15:22
VOYO logo

ZAGREB - Dan uoči obilježavanja godišnjice bijega Ive Sandera s premijerske funkcije i dolaska Jadranke Kosor Hrvatska je otvorila svoja tri posljednja poglavlja u pregovorima s Europskom unijom.

Premda je to dobra vijest kojom Jadranka Kosor obilježava godišnjicu u Banskim dvorima, za slavlje nema ni vremena ni prostora. Naime, Hrvatska je na rubu gospodarske propasti, novca za mirovine, prema neslužbenim informacijama, neće biti, javna poduzeća i dalje grcaju u dugovima, a više od 300.000 građana još uvijek će plaćati harač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trčeći "posljednjih 500 metara maratona" prema EU, Kosor ipak tvrdi: "Nije sve tako crno!"

"Teško je bilo proljeće, teško je ljeto, bit će sigurno teška jesen i teška zima, ali da će biti crna u onom katastrofičnom smislu, ja vjerujem da neće", rekla je Kosor na konferenciji za novinare sazvanoj povodom pristupne konferencije u Bruxellesu na kojoj je Hrvatska otvorila tri i zatvorila dva poglavlja pristupnih pregovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada čini sve, kaže Kosor, da provede zacrtani gospodarski plan dodajući da su trenutno tri stupa rada Vlade pregovori s EU-om, borba protiv korupcije i plan za gospodarski oporavak.

Na pitanje kako ocjenjuje prvih godinu dana rada svoje Vlade, Kosor je rekla:  "Bila je to najteža godina u mom životu". No, tvrdi da je u posljednjih godinu dana obavljeno "dosta posla".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za primjer je navela javna poduzeća u kojima je, kaže,  odlučila napraviti što je moguće više reda na svim razinama.

"Na kraju prošle godine, dugovi javnih poduzeća bili su milijardu i 800 milijuna kuna, 24. lipnja oni su 128 milijuna", naglasila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je i primjer HEP-a koji s današnjim danom ne duguje ništa. "Kad sam ja preuzela Vladu ti su dugovi bili 1,7 ili 1,8 milijardi kuna", naglasila je Kosor. Stoga će i zahtjevi za poskupljenjem struje biti manji", dodala je Kosor. Osvojih godinu dana vlasti, Kosor će više govoriti na sjednici Vlade u četvrtak.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo