SVE SU TO LAŽI I OBMANE / Kosor u suzama: 'Mene se želi eliminirati kao svjedoka!'

Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Jadranka Kosor je kroz suze komentirala zahtjev Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara da joj se oduzme status počasne građanke Vukovara. ' Ja sam jedini živući svjedok koji se usudi reći jer se toga ne sramim, da je HDZ glasovao za Ustavni zakon o pravima manjina', kaže bivša premijerka.

30.9.2013.
12:27
Goran Ferbezar/PIXSELL
VOYO logo

"Sve je ovo posljedica laži i pokušaj da se mene potpuno eliminira iz političkog života. Ako znate tko je koga podržavao na lokalnim izborima i tko danas može u Gradskom vijeću Vukovara odlučivati, onda je sve jasno Ja sam jedini živući svjedok koji se usudi reći jer se toga ne sramim, da je HDZ glasovao za Ustavni zakon o pravima manjina", kroz suze je rekla Jadranka Kosor.

"2009. je HDZ bio u toj većini koja je promijenila Statut grada Vukovara. Svi ti ljudi u Vladi koji se danas odriču tih odluka i koji žele sad na vlast su sudjelovali u tim odlukama. Mene se želi eliminirati kao svjedoka. Sigurna sam da nitko od počasnih građana Vukovara neće javno progovoriti. Teško mi je...", dodala je premijerka koja je zahtjev Stožera za obranu hrvatskog Vukovara doživjela vrlo emotivno.

Stožer želi oduzeti Kosor titulu počasne građanke

Podsjetimo, Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara uputio je danas Gradskom vijeću Vukovara, koje održava sjednicu, prijedlog za oduzimanje statusa počasne građanke Vukovara Jadranki Kosor jer je na prošloj sjednici Hrvatskog sabora odbila potpisati zahtjev za uvrštavanje točke 'Vukovar mjesto posebnog pijeteta' u dnevni red saborskog zasjedanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stožer u prijedlogu optužuje Jadranku Kosor da je 'dopustila nasilje vladajućih nad zakonom i žrtvom Vukovara, odbila sastanak svih počasnih građana kako bi pokrenuli dijalog, opstruirala sastanak Stožera sa saborskim klubom kojem pripada i odbila potpisati inicijativu za saborskom raspravom o toj tematici'.

U prijedlogu se također 'nudi pojašnjenje' za Kosoričine grijehe, pa tako Stožer tvrdi da je ona potpredsjednica instituta IFIMES sa sjedištem u Ljubljani kojem je na čelu Budimir Lončar, počasni predsjednik je Stipe Mesić, a istaknuti član genaral JNA Blagoje Grahovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stožer naziva Lončara 'nelustriranim i možda najdugovječnijim savjetnikom predsjednika Republike Hrvatske', Mesića 'nelustriranim predsjednikom Republike Hrvatske u dva mandata', a Jadranku Kosor nekadašnjom novinarkom 'koja je ime stekla prateći prognane i žrtve Domovinskog rata, bivša premijerka i bivša predsjednica nelustriranog HDZ, kao i drugih nelustriranih političkih opcija'.

Image
Image

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Ivan Penava izjavio je Hini kako nije upoznat s tvrdnjama Stožera da je Jadranka Kosor odbila inicijativu o Vukovaru kao mjestu posebnog pijeteta i razgovore sa Stožerom oko toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U to mi je teško povjerovati s obzirom na njezinu povezanost s Vukovarom zbog koje je i dobila status počasne građanke Vukovara", rekao je Penava.

"No ako se navodi Stožera pokažu istinitima, HDZ će podržati takav prijedlog i inicirati ga pred Gradskim vijećem", najavio je Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se uskoro i dogodilo jer je Klub vijećnika HSP-a Ante Starčević zatražio da se inicijativa za oduzimanje počasne titule Jadranki Kosor uvrsti na dnevni red iduće sjednice Gradskog vijeća, a predsjednik toga Kluba vijećnika Igor Gavrić rekao je da će HDZ također podržati tu inicijativu.

Gavrić je u obrazloženju prijedloga rekao da su ostali počasni građani Vukovara - Vladimir Šeks, Vesna Škare Ožbolt i Ivica Vrkić podržali inicijativu Stožera o proglašenju Vukovara 'mjestom posebnog pijeteta', a Jadranka Kosor jedina je to izbjegla. Također je podsjetio da su ostali članovi njezina nezavisnog kluba zastupnika, Željko Kerum i Nevenka Bečić, potpisali tu inicijativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Kluba vijećnika SDP Goran Bošnjak najavio je Hini da njegova stranka neće podržati prijedlog o ukidanju statusa počasne građanke Vukovara Jadranki Kosor.

U Pravnoj službi Gradskog vijeća doznaje se da gradskim Statutom nije predviđeno oduzimanje statusa počasnog građana, ali Gradsko vijeće može o svemu raspravljati i odlučivati, pa i o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo