IZ POVRTNJAKA U STRANKU / Kosor vraća Budišu u politiku

Image

Dugogodišnji lider HSLS-a, koji se nedavno ispisao iz te stranke, do kraja bi godine trebao ponovno postati njezinim članom. Od odlaska iz politike, bavio se povrtlarstvom i uređivanjem u Školskoj knjizi.

28.11.2009.
14:29
VOYO logo

ZAGREB - Pomalo zaboravljeni as Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) navodno se vraća na političku pozornicu. Novi šef liberala Darinko Kosor u subotu je, predstavljajući svoje nove suradnike, rekao kako će do kraja godine Dražen Budiša ponovno biti na spisku članova HSLS-a.

"Mislim da je dobro da čovjek koji je osnivao stranku i bio dugogodišnji predsjednik, bude ponovno i formalno član stranke", rekao je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući zahtjev SDP-a za smjenom ministra Božidara Kalmete zbog afere u Hrvatskim autocestama (HAC), Kosor je rekao da je to problem HSLS-ovog koalicijskog partnera HDZ-a. "Mi se u to ne želimo miješati, na njima je odluka", poručio je, ali ipak dodao da očekuje da se povuku određeni potezi u pitanju političke odgovornosti.

Pohvalio je rad premijerke Jadranke Kosor, inače svoje rođakinje, naglasivši kako su u nekoliko mjeseci njezinog mandata vidljive promjene po pitanju rješavanja kriminala. "Inzistirat ću da se još žešće i brže radi na tim procesima", poručio je novoizabrani vođa liberala, dodajući kako je normalno da kad je netko koalicijski partner s dva saborska zastupnika ne može raditi čuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan o tome kojeg će predsjedničkog kandidata podržati rekao je da će HSLS biti opredijeljen i podržati jednog od kandidata, no još moraju donijeti odluku hoće li to biti u prvom ili drugom izbornom krugu.

Kosor je najavio kako će za 15-ak dana izići s novim zakonskim prijedlogom o medicinski potpomognutoj oplodnji, a do kraja siječnja također će izići i s još nekolikoprijedloga vezanih za rasterećenje gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, prije Kosorove konferencije za novinare, HSLS-ovci su izabrali nove šefove Središnjeg vijeća, Nadzornog odbora i Statutarne komisije stranke.

Bivša predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešič izabrana je za predsjednicu Središnjeg vijeća, dok su potpredsjednici stranke Hrvoje Vojković, Sandro Jurman, Karin Fenjveši i Stanko Zrilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike