NEUSPJEŠNA AKCIJA VOJSKE / Kraj talačke krize u Alžiru: Pobijeni svi taoci!

Image
Foto: AP

Kratko vrijeme prije izvješća o konačnom napadu, vođa otmičara Abdul Rahman al-Nigeri rekao je da vlada mora birati između pregovora s otmičarima i smrti talaca.

19.1.2013.
16:01
AP
VOYO logo

ALŽIR - U konačnom napadu postrojbi alžirske vojske u subotu na plinsko polje u Sahari, gdje su u srijedu islamisti oteli veći broj stranih i domaćih radnika, ubijeno je 11 otmičara, a sedmoricu talaca ubili su njihovi otmičari dok je trajala operacija njihova oslobađanja, izvijestila je alžirska agencija APS i državna televizija.

Sami militanti su prije napada rekli da imaju sedam talaca čija nacionalnost još nije poznata. APS je ranije izvijestio da je od početka operacije spašavanja ubijeno 12 alžirskih i stranih radnika. Izvor blizak operaciji rekao je da je ranije u subotu oslobođeno 16-ro talaca, te da su među oslobođenima dva Amerikanca, dva Nijemca i jedan Portugalac dok nacionalnost ostalih još nije poznata. Također se još ne zna sudbina oko 30 stranaca s plinskog polja na jugu Alžira

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alžirska državna televizija izvijestila je da su specijalne postrojbe alžirske vojske ubile 11 "terorista" koji su za trajanja operacije u subotu ujutro ubili sedmoro stranih talaca.

Kratko vrijeme prije izvješća o konačnom napadu, vođa otmičara AbdulRahman al-Nigeri rekao je da vlada mora birati između pregovora s otmičarima i smrti talaca. On je rekao da su na području postavljene zamke s minama i zakleo se dići u zrak plinsko postrojenje In Amenas ukoliko alžirska vojska uporabi silu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo