neobični prijedlozi MUP-a / Kratice za tablice postale hit: pogledajte duhovite prijedloge građana!

RTL ekskluzivno doznaje da je MUP od tri prijedloga s natječaja za novi dizajn registracijskih pločica odabrao jedan koji će se na autima diljem zemlje naći od prvog srpnja. Uz to - predlažu i da vlastitu oznaku dobije svaki od 128 gradova što je izazvalo niz reakcija lokalnih vlasti i građana

31.3.2015.
18:14
VOYO logo

Novi sustav registarakih tablica će, odlučio je MUP, obuhvaćati svih 128 gradova. Kako bi brojni od onih koji dosad nisu imali svoje tablice zbog imena trebali dobiti već zauzeta slova, javljaju se brojne mijene. 

Umjesto KR - pisat će DO. Tako je policija skratila ime Donje Stubice na što Zagorci kažu - glupost.

DS ne može, jer je to pripalo Dugom Selu. Stubica Donja ili SD je zauzeo Skradin. Gradonačelnik ima još sedam dana, koliko im je dao MUP, da pronađe rješenje jer, kaže: DO ne dolazi u obzir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je veliko iznenđenje jer uopće ne govori o Stubici, to asocira na Doboj ili tako nešto. Ne može ići", rekao je gradonačelnik Donje Stubice Juraj Srebačić. 

Umjesto ST - Solin će imati registraciju SO. Ovdje je gradonačelnik ipak zadovoljan

"Grad Solin dobio je oznaku SO što je OK i mi smo se već očitovali", rekao je gradonačelnik Solina Blaženko Boban. 

Solinjani će moći ostaviti oznaku ST, kao što će i ponosni Solinjanin koji živi u Zagrebu moći imati tablicu SO. U MUP-u su se odlučili za ovaj dizajn, a nedostatak grba mnoge će naljutiti, kao i kratice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod nekih gradova je problem što je teško naći oznake jer im se dupliraju, to smo prepustili njima ali bi trebalo dati prioritet onima koji imaju veći broj registriranih vozila"; rekla je Ines Krajčak, pomoćnica ministra za upravne poslove 

Evo nekih MUP-ovih neobičnih rješenja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image



"Mislim da je veće nezadovoljstvo s prijedlogom kratica i zato aludiram da se to konzultira. Mi ćemo uputiti okružnicu u kojoj molimo gradonačelnike da se prije odrede prijedlog za koji oni misle da bi se bolje saživio s gradom", izjavio je predsjednik Udruge gradova Željko Turk.

Velike novosti stižu i za vozače iz Istre, gdje je dosad jedina registracija bila PU. U Rovinju će automobili po novom moći imati istu oznaku kao barke.

Mijenjanje postojećih tablica nije obavezno - one se počinju izdavati 1. srpnja, a policija očekuje da će stare izumrijeti kroz 10 godina.

Vijest je zabavila korisnike Twittera koji koriste hashtag #tablice kako bi ponudili svoje sugestije za registarske oznake:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo