svjedok na suđenju Perkoviću / Krmpotićeve kćeri poručile Milanoviću: 'Vas ne zanima je li ugrožena nacionalna sigurnosti'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Gabrijela Krmpotić Kos i Helena Krmpotić u otvorenom pismu premijeru Zoranu Milanoviću reagirale su na njegove izjave.

25.4.2015.
15:35
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

GabrijelaKrmpotić Kos i Helena Krmpotić, kćeri IvanaKrmpotića, svjedoka optužbe na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču, uputile su otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću u kojem navode kako su ostale neugodno iznenađene njegovom izjavom da ne zna ništa o prijetnjama svjedocima, iz čega zaključuju da premijer "očito ne komunicira s članovima svoje Vlade niti ga zanima je li ugrožena nacionalna sigurnost".

"Ostali smo neugodno iznenađeni slušajući za sada Vašu jedinu izjavu na temu našeg oca Ivana Krmpotića iz koje je očito da ne komunicirate s članovima vaše Vlade, niti vas zanima da li je i kako ugrožena nacionalna sigurnost, što je vaš posao za koji Vas građani ove zemlje plaćaju", stoji u pismu kojim su Krmpotićeve kćeri reagirale na Milanovićeve izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pismu premijera podsjećaju na činjenice vezane uz prijetnje njihovom ocu i njegovo prebacivanje na sigurno u Njemačku.

Ističući kako ne žele ulaziti u meritum slučaja, već se isključivo baviti činjenicama i razlozima zašto je njihov otac bio prisiljen napustiti vlastitu zemlju u strahu za život, u pismu premijeru ukazuju na "brojne propuste i nepravilnosti u radu državnih institucija, a o kojima on, kako je izjavio, 'ništa ne zna'".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš otac je sedam puta pisao članu vaše Vlade Ranku Ostojiću, prijavljujući prijetnje i sumnjive radnje u posljednje tri godine, otkako surađuje s njemačkim istražiteljima. Niti jednom nije dobio odgovor iz MUP-a. Također se nekoliko puta obraćao glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu s istim problemima, kao i u vezi s pritiscima Općinskog Kaznenog suda u Zagrebu i također mu se nikada nitko nije javio niti istražio njegove navode", tvrde Krmpotićeve kćeri.

Izražavajući nadu da će se premijer bolje upoznati s činjenicama, među ostalim da je u slučaju njihovog oca bila riječ o nacionalnoj ugrozi, navode da policija do danas niti jednom nije došla provjeriti jesu li ostali članovi njegove obitelji sigurni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pismu opisuju događaje od prošlog tjedna, 18. travnja, kada je razbijena brava na metalnim vratima u zgradi njihova oca, a u poštanskom sandučiću pronađena poruka prijetećeg sadržaja. Navode da mu je Policija odbila dati zaštitu, uz izjavu krim-inspektorice kako za to nema potrebe.

"Nakon što smo iscrpili sve dostupne zakonske mogućnosti, kontaktirali smo Njemačku policiju, koja nam je u roku od 20 minuta odobrila zaštitu za cijelu obitelj, te smo oca i majku prebacili na sigurno u Njemačku", navode u pismu i dodaju kako bi premijeru Milanoviću trebalo biti jasno vidljivo koliki su bili propusti u postupanju djelatnika MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Milanović u petak je izjavio da taj slučaj "ne prati i da o tome ništa ne zna".

"O tom ništa ne znam, to ne pratim i to me se ne tiče. I malo sam razočaran cijelom tom pričom, jer je po meni tim ljudima trebalo suditi u Hrvatskoj", rekao je Milanović, dodavši da su se tu upleli mnogi interesi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S tim ljudima nisam bio, nisam s njima radio i ne poznajem ih, poput Karamarka i sličnih. To nisu ni moji prijatelji ni partneri", rekao je Milanović, odgovarajući kako mu nije žao što je dva dana prije ulaska Hrvatske u EU donijet tzv. "lex Perković".

"Hrvatska ne smije biti tretirana drugačije od ostalih članica samo zato što je to tako netko ispregovarao, a odluke sudova neću komentirati", izjavio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljstvo policije još je u ponedjeljak odbacio medijske tvrdnje da je policija odbila postupiti u slučaju prijetnji Ivanu Krmpotiću.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo