540 dana neizvjesnosti / Kronologija potrage za Antonijom Bilić!

Završila je 540 dana duga neizvjesnost u drniškoj krajini. Nakon potvrde da ostaci pronađeni kod Ogulina pripadaju Antoniji Bilić u njezinu kraju opraštaju se od tragično nastradale sumještanke. Pogledajte u prilogu kako je izgledala ova opsežna potraga!

30.11.2012.
18:42
VOYO logo

Antonia Bilić, djevojka čija je nesretna sudbina potresla cijelu Hrvatsku, na Čikolskom mostu je viđena posljednji put. 7. lipnja  u 10 sati ujutro. Tada je ušla u kamion i otišla u nepoznato.

"Pokušavamo ostati donekle pribrane da možemo radit sve što je u našoj moći", kazala je sestra nestale, Ana Bilić, 13. lipnja prošle godine.

"Jedini scenarij koji prihvaćam je tak da ćemo pronaći Antoniju, da će se živa i zdrava vratiti kući", dodala je druga sestra, Katarina Bilić.

Neumorne sestre su nakon toga alarmirale medije i policiju. Cijela zemlja je znala kako izgleda nestala djevojka. Počela je opsežna potraga na području Drniša, gdje je zadnji put viđena, i Ogulina, gdje je zabilježen zadnji signal njezinog mobitela.

"Nemamo zapravo ništa osim mjesta posljednjeg viđenja osobe, vanjske zone potrage ne postoje, ogromno je područje", rekao je tada pročelnik HGSS-a, Vinko Prizmić.

Nakon deset dana potrage otkriven je prvi konkretni trag - kamion u kojem je nađena Antonijina kosa i krv. Policija sad zna koga traži - vozača kamiona Dragana Paravinju, osuđivanog silovatelja kojeg traže Srbija i BiH. Potraga seli preko granice.

Paravinja ipak isprva nadmudruje policiju i pliva preko Save, ostavlja oproštajno pismo, skreće trag lažima. Uhićen je nakon tri dana lova.

Policiji priznaje da je ubio Antoniju Bilić i da je tijelo bacio u jezero. Policija mu vjeruje, a jezero Brljan čak isušuju. Međutim, najveća potraga u povijesti Hrvatske nema rezultata. Paravinja tada okreće priču i tvrdi: "Priznanje su iznudili batinama".

"Nikoga nisam ubio, silovao, niti sam ikada pokušao. Kako Hrvatska zna da je ta cura mrtva i ubijena kad nema svjedoka i tijela", branio se Paravinja 11. srpnja 2011. godine.

Ipak, izručen je u Šibenik i bez tijela osuđen na 40 godina.

Mjesec i pol dana kasnije mještani su kod Josipdola pronašli njezine kosti i odjeću. Slučaj Antonije Bilić je završen. Ostaje samo pitanje je li policija napravila sve što je trebala.

__________________________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju, 02. prosinca u 21:15 sati RTL Televizija predstavlja dokumentarni film o slučaju Antonije Bilić - njezinom nestanku, potrazi, a potom i uhićenju, danas, nepravomoćno osuđenog Dragana Paravinje.

__________________________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike