NEPRAVOMOĆNA PRESUDA / Kuharu iz Brezovice godina i pol zatvora

Mijo Penić osuđen je za pokušaj silovanja mentalno zaostale zaposlenice Caritasovog doma u Brezovici. Peniću su već dva puta sudili za isto djelo.

30.11.2009.
13:55
VOYO logo

ZAGREB - Bivši kuhar Caritasovog doma u Brezovici Mijo Penić u ponedjeljak je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na godinu i pol zatvora zbog pokušaja silovanja retardirane zaposlenice doma.

Peniću je to treće suđenje za isto nedjelo. Vrhovni je sud, naime, dvije prijašnje nepravomoćne presude ukinuo i predmet vratio na početak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši kuhar Caritasova Doma za djecu prvi je put 2006. također bio osuđen na godinu i pol, a u ponovljenom postupku lani je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbe da je u travnju 1997. pokušao silovati blaže retardiranu zaposlenicu doma.

Potvrdi li Vrhovni sud današnju nepravomoćnu presudu sutkinje Jasne Smiljanić Penić bi u zatvoru trebao odslužiti još pet mjeseci jer je ranije u pritvoru već proveo 11 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i lani Penić se ni ovoga puta nije pojavio na objavi presude, što i nije bio dužan po zakonu.

Penić je proglašen krivim da je u kuhinji Doma bez odgovarajuće roditeljske skrbi "Blaženi Alojzije Stepinac" nasrnuo na radnicu i pokušao ju silovati, no ona se uspjela obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suđenja su bila zatvorena za javnost zbog zaštite žrtve.

Nezadovoljni visinom kazne iz tužiteljstva su najavili žalbu na današnju presudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo