INTERVJU TJEDNA / Kuštrak: Šuker ne provodi reforme

U RTL-ovom Intervjuu tjedna predsjednik HUP-a i nekadašnji ministar financija Damir Kuštrak zatražio je ukidanje harača, a za ministra Šukera kaže da je samo popisao probleme.

31.1.2010.
18:02
VOYO logo

U redovitoj rubrici nedjeljnog izdanja Vijesti RTL-a "Intervju tjedna", ovoga je puta reporter Milan Koštro razgovarao s predsjednikom Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Damirom Kuštrakom.

Kuštrak je pozdravio nedavne Vladine antirecesijske mjere, tj. osnivanje interventnog fonda za poduzetnike koji su se zbog krize našli u nevoljama, ali je istaknuo kako je riječ tek o kratkoročno dobrom potezu za ekonomiju. Kaže i da su kriteriji za povlačenje novca iz fonda prestrogi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda tvrdi da s Jadrankom Kosor HUP daleko bolje surađuje nego s Ivom Sanaderom, smatra da je njezin potez uvođenja harača i povećanja PDV-a bio loš. Dodaje da bi joj on želio dati podršku, ali da je problema puno i da, ako promjene u ekonomskoj politici ne budu išle brzo, od podrške, kako njega, tako i cijele javnosti, neće biti ništa.

Za donedavnog čelnika HUP-a Đuru Popijača, koji je odnedavno ministar gospodarstva, kaže da je pošten i stručan čovjek, a njegovu samozatajnost pripisuje premijerkinoj strategiji komuniciranja s javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popijačevog kolegu u Vladi, ministra financija Ivana Šukera, Kuštrak kritizira da je mnoge stvari uspio samo popisati, a da nije proveo gotovo nijednu reformu.

Kuštrak je govorio i o korupciji u javnim nabavama, sve većim parafiskalnim nametima s kojima su poslodavci suočeni te o problemima radnog zakonodavstva, ponajprije cijene rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli intervju pogledajte u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo