hsls-ovci dočekali radnice / Laburisti na Dan žena: 'Bilo nam je patetično da dijelimo samo ruže'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

"Bilo nam je patetično da dijelimo samo ruže. Htjeli smo napraviti nešto i dobro i lijepo", poručila je članica Hrvatskih laburista

8.3.2015.
11:13
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Članovi Hrvatskih laburista - Stranke rada u nedjelju su na Međunarodni dan žena na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića građankama i građanima dijelili kruh i ruže.

Tom akcijom pod sloganom "Kruha i ruža" Hrvatski laburisti, kako ističu, traže ravnopravnost žena i muškaraca kroz jednake plaće za jednak rad, ali i dostojanstvo i poštovanje te omogućavanje zadovoljenja svih ljudskih potreba, ne samo onih osnovnih životnih, nego i potreba za odmorom, hobijima, prijateljstvima, glazbom i umjetnosti koji "nas ispunjavaju i upotpunjuju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Članica Hrvatskih laburista AnamarijaStanić Hini je izjavila da su laburisti tom akcijom na Dan žena htjeli upozoriti na položaj žena u društvu.

"Znamo da žene zarađuju manje, da smo i dalje u podređenoj poziciji. Koliko god mi šutjeli o tome, muškarci su ti koji određuju pravila", rekla je Stanić dodavši akcijom žele iskazati i ljepotu žena, jer dijele ruže, a na drugi način žele "osvijestiti" ljude kako su žene sastavni dio društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Na štand na kojemu dijele kruh i ruže u velikom broju dolaze muškarci, kazala je Stanić istaknuvši da dijeleći kruh žele istaknuti da je to osnovna hrana, jer "smo danas na žalost svi u takvoj situacija da ne živimo baš najbolje".

"Bilo nam je patetično da dijelimo samo ruže. Htjeli smo napraviti nešto i dobro i lijepo", poručila je Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U ovom trenu u Vladi ima samo jedna žena iz SDP-a'

"Položaj žena u Hrvatskoj danas je bolji nego u većini zemalja u svijetu, ali nije dovoljno dobar. Moramo konstantno ići naprijed, ne smijemo ni centimetra nazad. Zakon koji smo nedavno usvojili u Saboru je na tom tragu. Ima država poput Velike Britanije, SAD gdje u predstavničkim tijelima nema ni blizu 40 posto, a te su zemlje uzori demokracije", poručio je danas premijer ZoranMilanović.

"Ja sam poluzadovoljan onim sto smo postigli u Vladi, ali i u SDP-u u zadnjih sedam i pol godina. U ovom trenu u Vladi ima samo jedna žena iz SDP-a..", kazao je premijer Zoran Milanović, a u tom trenutku mu je zavibrirao mobitel. Premijer ga je isključio te kazao 'Pa tko zove u nedjelju ujutro...?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSLS-ovci na izlazu iz Tvornice dočekali radnice iz noćne smjene

Bjelovarski HSLS-ovci u akciju povodom Dana žena uputili su se već u 6 ujutro. naime, tada su na izlazu iz tvornice dočekali radnice koje su završile s noćnom smjenom. U bjelovarskoj tvornici većina od 450 zaposlenih su žene.

Na Sljemenu danas sve žene mogu besplatno

Povodom Međunarodnog dana žena, danas je na Sljemenu skijanje besplatno za sve žene!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Zagreb daruje svojim sugrađankama besplatno skijanje na svim sljemenskim stazama, stoji u objavi na stranicama Grada. Skijalište je otvoreno od 9 do 16 sati.

Organizatori poručuju kako su sve staze u odličnom stanju te kako očekuju da sezona skijanja potraje barem do kraja 3. mjeseca. Inače, dnevna karta za skijalište vikendom iznosi 100 kuna za odrasle, a 50 kuna za djecu mlađu od 15 godina.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo