RAT ministra I BANKARA / Lalovac: 'Javno ću upozoravati na velike nejednakosti!'

Ministar finacija Boris Lalovac odlučio se obračunati s bankama koje, kako tvrdi, moraju biti društveno odgovorne zbog 300.000 blokiranih građana i države koja godinama grca u dugovima

23.4.2015.
12:11
VOYO logo

ZAGREB - Ministar financija Boris Lalovac u četvrtak se nakon sjednice Vlade okomio na banke.

"Vidim da je krenuo lov na crveni oktobar, to bi valjda trebao biti ja jer govorim o nelogičnostima u bankarskom poslovanju", kazao je ministar i nastavio: "300,000 blokiranih građana, znate i sami kakav je to socijalni i društveni problem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ne ulazimo u njihova primanja i njihove plasmane, neka plasiraju i budu nagrađeni sukladno svojim vlasnicima, no ono što pokušavam reći je da moraju biti društveno odgovorni.

Već šest godina se grca u dugovima i teret kamata koji je na teret centralnog proračuna veći od deset milijuna kuna (...)  i sada treba izići iz krize. Po ovom modelu teško da ćemo ikada izići iz krize", kazao je Lalovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka oni budu plaćeni koliko god žele, javno ću govoriti i upozoravati na velike nejednakosti. Mislim da je to moja osobna dužnost i kao ministra u Vladi. Predložit ćemo sva zakonska rješenja bez obzira što na sve kaže Bruxelles!", zaključio je Lalovac.

Podsjetimo, ministar je prije nekoliko dana ukazao kako je jedna banka prikrila više od četiri milijarde kuna gubitka prebacivši ih u fikus tvrtku, a RTL Direkt doznao da je riječ o Hypo Alpe Adria banci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo